Magazines / Nr 08 2019

Nr 08 2019

‘Clubblad’

Bij Z&R zijn we neutraler dan een stelletje Zwitsers. We kiezen absoluut voor niemand partij. Voor de branche als geheel natuurlijk wel, maar niet voor afzonderlijke bedrijven. Iedereen is ons even lief. Maar het kan wel eens gebeuren dat een bedrijf toevallig meer aandacht krijgt dan zijn concullega-bedrijven of zelfs domineert in Z&R. 

Een legendarisch voorbeeld is Rainbowsol dat Z&R 1 van 2010 compleet leek te hebben overgenomen. De cover en maar liefst zes advertentiepagina’s, plus op pagina 8 een soort van inhoudsopgave, om al die advertenties in het blad te kunnen vinden! Een marketingstunt van jewelste, bedoeld om een forse uitbreiding van het Limited Edition concept aan te kondigen. En met succes, want Limited Edition bestaat nog steeds en is nog steeds succesvol. Een knappe prestatie, waaraan de spectaculaire lancering vast een steentje heeft bijgedragen. 

Op zo’n moment lijkt Z&R wel op een ‘clubblad’, maar dat is het uiteraard niet. Meestal is het gewoon toeval, al was dat in het geval van Rainbowsol natuurlijk niet zo. Ik meen me overigens te herinneren dat er destijds bedrijven waren die zich een beetje overvallen voelde door deze actie: ‘Z&R is toch niet het (club)blad van Rainbowsol?’ 

Toen was het Rainbowsol, een volgende keer staat weer een ander bedrijf op de voorgrond, zoals ROMA, markilux of… Luxaflex®. Want in deze Z&R is het Luxaflex® – met ®, want dat moet zo – dat meer aandacht krijgt. Ze hebben zoals altijd een bijdrage aan het Z&R Jaarboek, ze hebben veel nieuws in het Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie én Z&R is bij Luxaflex® op bezoek geweest voor een uitgebreid gesprek, omdat ze nu ook shutters in hun assortiment hebben opgenomen. 

Laat het een uitdaging zijn voor andere bedrijven! Kom met een karrevracht aan nieuws en nieuwe producten en Z&R wordt voor één keer uw ‘clubblad’! De cover en zes advertentiepagina’s boeken mag natuurlijk ook. Daar maakt u bladmanager Ronald Klein heel gelukkig mee. 

Maar alle gekheid op een stokje, nieuws is toch waar we het als vakblad van moeten hebben! Daarom zijn we blij met de grote input van Luxaflex® en ook met het feit dat we – na het jaar 2019 zonder zonweringbeurzen – in 2020 weer een editie van Polyclose hebben. En nu maar hopen dat veel bedrijven zich geroepen voelen om de beurs in Gent aan te grijpen om de branche te verrassen en – wie weet – Z&R voor één keer in hun ‘clubblad’ om te toveren. 

Maar eerst nog even 2019 afsluiten. De branche floreert en het is weer een goed zonweringjaar geweest. Laten we hopen dat 2020 al net zo succesvol zal zijn. Dat gaan we allemaal zien na kerst en oud en nieuw. Namens het hele redactieteam van Z&R fijne feestdagen toegewenst en veel geluk en gezondheid voor 2020. 

Thijs Pubben

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: