Magazines / Nr 08 2017

Nr 08 2017

Uw koffer al ingepakt?

Het zonweringseizoen zit er op en we kunnen vaststellen dat het weer de goede kant opgaat met de zonweringbranche. (Bijna) overal worden weer zwarte cijfers geschreven, al is er na de zware crisisjaren bij deze of gene nog wel wat achterstallig onderhoud te verrichten en zijn nog niet alle wonden geheeld. Maar we zijn weer positief en als de volgende crisis nog even uitblijft, komt het allemaal weer goed.

Het herstel blijkt niet in de laatste plaats uit het indrukwekkende aantal vacatures voor zonweringmonteurs dat tegenwoordig voorbijkomt. Een beetje handyman moet in de zonweringwereld gemakkelijk aan de slag komen. Ook producenten hebben weer behoefte aan handjes. Als er meer wordt gemonteerd, moet er immers ook meer worden geproduceerd. Dat is niet zo gek. Zorgelijk is wel dat er steeds minder handjes zijn. Daar ligt een schone taak voor overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Net als het vorig jaar, zijn ook dit jaar Z&R 8 en Jaarboek weer in één uitgave gecombineerd. Het is ons goed bevallen en u hopelijk ook. Vorig jaar was het iets minder Z&R 8 en iets meer Jaarboek, dit jaar is het eerder omgekeerd. Dat komt met name door de voorbeschouwingen op alle beurzen die in 2018 voor de deur staan.

Het wordt het komend jaar zonder meer een druk programma met Intirio, Heimtextil, Polyclose en R+T. Heeft u uw koffer al ingepakt? Hij kan van 9 januari (start Heimtextil) tot 3 maart (einde R+T) ingepakt blijven voor tripjes naar Frankfurt, Gent, Gent en Stuttgart. Al is vier beurzen in één seizoen aflopen misschien een beetje veel van het goede.

Dat wordt dus kiezen, al is het wel belangrijk om beurzen te volgen. Stilstand is immers achteruitgang. Een zichzelf respecterende zonweringspecialist moet zorgen voor een assortiment dat zowel bij hemzelf als bij zijn klantenkring past. En hij moet er rekening mee houden dat de wereld steeds sneller verandert en dat hetzelfde gebeurt met smaken en trends. Dan is het belangrijk om een goede keuze te maken welke beurzen in de eigen situatie relevant zijn.

Persoonlijk lijkt Romazo Garant me ook een aanrader voor de zonweringspecialist. Dat nieuwe label is tijdens de succesvolle – derde – Romazo Branchedag begin november gelanceerd en moet een baken van vertrouwen worden. De Bovag is een voorbeeld in deze en daar kunnen we ons allemaal wel iets bij voorstellen. We kopen onze auto immers liever bij een Bovag-garage dan bij Beun de Haas. Wat zou het mooi zijn als Romazo Garant ooit eenzelfde status als Bovag zou verwerven…

Voor nu rest mij u een prettige jaarwisseling, een goed beurzenseizoen en een fantastisch zonweringseizoen 2018 toe te wensen. De economie gaat als een tierelier. Als het weer ook nog een beetje meezit, moet dat goedkomen.

Thijs Pubben

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: