Magazines / Nr 07 2017

Nr 07 2017

Klein maar fijn

Klein maar fijn. Dat rijmt. Overigens niet voor de in 2015 overleden dichter, schrijver, cabaretier en zanger Drs. P. De ouderen onder ons kennen hem nog wel. Hij was zo streng in de leer dat een korte ei alleen met een korte ei kon rijmen en een lange ij alleen met een lange ij. Een ware woordkunstenaar dus. Dat lijkt trouwens geen risicovol beroep, want de doctorandus is 95 geworden, bijna 96. Ikzelf ben maar een eenvoudige tekstschrijver en geen woordkunstenaar. Mogelijk loop ik daardoor de kans om eerder van de trojka te worden gegooid…

Maar genoeg over de doctorandus. Klein maar fijn heeft in deze Z&R betrekking op de Thema’s Aandrijvingen en Besturingen, Glazen Wanden en Buitenjaloezieën. Ze zijn alle drie aan de bescheiden kant. Wat betekent dat? Is er weinig nieuws? Hebben bedrijven het door de oplevende economie en de toegenomen vraag zo druk dat even niet hoeft? Is het de stilte voor de R+T storm? Zat de herfstvakantie hinderlijk in de weg? Of is het een combinatie van enkele of al deze factoren?

Geen probleem, beste branche (alweer rijm). Maar niet vergeten om anticyclisch te blijven denken. In goede tijden het fundament leggen voor als het weer een keer wat minder gaat. Want al ziet het er nu misschien niet naar uit: er komen vast en zeker ook weer slechtere tijden.

Klein maar fijn geldt trouwens ook voor Polyclose, die begin 2018 wordt georganiseerd. Tenminste als je de beurs in Gent vergelijkt met de R+T in Stuttgart. ‘Bei uns ist alles besser! Und größer!’ Vooral dat laatste, want de beurs in Stuttgart is inmiddels gigantisch nu de nieuwe hal 10 – 14.600 m2 of twee voetbalvelden groot – aan het beurscomplex is toegevoegd. Het totale beursoppervlak bedraagt nu meer dan 120.000 m2. Qua grootte kan Polyclose het dus bij lange na niet redden tegen de R+T, maar de beurs in Gent blijft toch belangrijk. Er zijn immers genoeg spelers in de zonweringbranche die wel in de Benelux, maar niet wereldwijd actief zijn. Voor die bedrijven is Polyclose het ideale podium.

Klein maar fijn geldt bepaald weer niet voor de voorbeschouwing op Polyclose. Er zijn blijkbaar genoeg bedrijven die de zonweringspecialisten uit Nederland en België graag in Gent willen ontmoeten! En terecht natuurlijk. We leven weliswaar in het digitale tijdperk en kunnen heel veel via internet, maar er gaat toch niets boven persoonlijk contact. En een product in ‘levende lijve’ aanschouwen is toch weer anders dan op een plaatje. Bij een plaatje denk je toch als snel: is het product mooi of is de fotografie gewoon goed. Dan kun je beter zelf even gaan kijken.

De beste tip wat mij betreft: ga als zonweringspecialist naar beide beurzen. Naar de ‘klein maar fijne’ beurs Polyclose en naar de ‘bei uns ist alles größere’ R+T. U kunt er alleen maar beter van worden.

Thijs Pubben

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: