Magazines / Nr 04 2017

Nr 04 2017

Spannend

Heeft u de laatste dag van de Giro d’Italia ook aan de buis of de radio gekluisterd gezeten? Om te volgen of het Tom Dumoulin zou lukken om de eerste plek in het algemeen klassement van de ronde te heroveren? De tijden volgend, was de ontknoping ongemeen spannend. Werd het Dumoulin, of de Colombiaan Quintana, de Italiaan Nibali of toch nog de Fransman Pinot?

We weten het inmiddels allemaal: het werd Dumoulin. Renson is er trots op, want zij zijn sponsor van de ploeg van Dumoulin. U leest het in deze Z&R. Nederland is er overigens ook trots op. We zijn toch een prominent wielerland (niet zo sterk als België, maar toch), maar we wachten al een halve eeuwigheid op een overwinning in een grote ronde. De Belgen overigens ook. Dan is het mooi als het na 37 jaar – de legendarische Joop Zoetemelk in de Tour van 1980 – eindelijk weer eens een keer gebeurt.

Er zijn mensen die niets hebben met wielrennen of bijvoorbeeld schaatsen. “Het is net zo spannend als kijken hoe gras groeit”, roepen ze dan. Als je alleen kijkt naar de schaatsers die rondjes rijden of de wielrenner die in zijn eentje het parcours van een tijdrit aflegt, lijkt het misschien saai. Maar ga eens op de tijden letten, dan is het vaak ongewoon spannend. Zoals zondag.

Dan wordt het een spel van seconden, bij schaatsen zelfs van tienden of honderdsten van seconden. De tijd die een schaatser in de ene ronde verliest, kan hij die in een andere ronde nog wel terugpakken? Dat soort werk. Een soortgelijke spanning zat in die tijdrit op de laatste dag van de Giro d’Italia 2017.

Net zo spannend als het slot van de Giro was de finale van de Z&R Product of the Year Award dit jaar. Een spel van seconden, centimeters, banddiktes… De winnaar – wie dat is geworden, leest u elders in deze Z&R – had zegge en schrijven één punt voorsprong op de nummer twee. In de sport kan dat het verschil betekenen tussen eeuwige roem en de vergetelheid, maar dat zal in dit geval niet gebeuren. Ik ben er vast van overtuigd dat ook voor de nummer twee en voor alle andere producten die zijn ingezonden voor de Z&R Product of the Year Award 2017 een mooie toekomst in het verschiet ligt.

Al was het maar omdat de economie goed gaat en de bouw aantrekt. Dat betekent dat er ook meer zonwering nodig is. Zo simpel is het uiteindelijk toch? De goede vooruitzichten betekenen overigens niet dat we als branche het tempo nu kunnen laten zakken. We zijn immers nog niet terug op het niveau van voor de crisis. Het is dus zaak om vol op de pedalen te blijven staan. Net als Dumoulin. Want de Giro winnen is mooi, maar de Tour is nog mooier. Er moet een doel blijven in het leven.

Thijs Pubben

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: