Magazines / Nr 01 2020

Nr 01 2020

Het wereldrecord staat scherp!

Het wereldrecord staat scherp! Welk wereldrecord? Hét wereldrecord! Op een goede dag wordt het misschien met honderdsten van een seconde of millimeters verbeterd, maar dat is het dan ook wel. Als een record scherp staat, zijn grote veranderingen zelden te verwachten en moeten we blij zijn met marginale verbeteringen.

Zoiets is ook aan de hand in de zonweringwereld. De records staan scherp! Verbeteringen zijn minimaal. Dat was ook het beeld van Polyclose: heel veel kleine ontwikkelingen, verbeteringen, veranderingen enzovoort, maar geen aardverschuivingen. Geen record à la Bob Beamon dus, die in 1968 bij de Olympische spelen in Mexico opeens
8 meter 90 ver sprong, maar liefst een dikke halve meter verder dan de verste sprong tot dat moment.

Niemand die in Gent de hal uit sprong, maar wel een aantal mooie prestaties. SunCircle met zijn nieuwe screen G90. HAROL met zijn nieuwe lijn knikarmschermen. Een hele mooie sprong ook van Vera Venray/by Michèl met de kubistische terrasoverkapping Q Bull, waarover meer in een apart artikel in deze Z&R. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar toch maar niet, want we hebben immers een uitgebreid verslag van Polyclose in Z&R 1.

Uitgebreid en toch kort en krachtig. Dat is een bewuste keuze, die de vaste lezers van Z&R inmiddels kennen. In een beursverslag kun je er een paar bedrijven uitlichten en die uitgebreid in de spotlights zetten, of je kunt ervoor kiezen om het nieuws van een heleboel bedrijven kort de revue te laten passeren. Z&R kiest steevast voor die laatste optie. We hebben het voordeel dat we in acht edities en meer dan het dubbele aantal thema’s meer dan voldoende gelegenheid hebben om alles wat nieuw is nog een keer voorbij te laten komen. Er staat u als lezers van Z&R in 2020 dus nog iets te wachten!

In deze Z&R ook een verslag van Heimtextil. Aribert Guiking is daar voor Z&R geweest. Eigenlijk hetzelfde verhaal als Polyclose: veel honderdsten van seconden- en millimeterwerk. Dat overigens door stiekem steeds minder producenten en leveranciers van zonwering, die klaarblijkelijk liever voor Polyclose of de R+T dan voor de beurs voor huishoudtextiel kiezen. Een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken lijkt. Toch is ook Heimtextil belangrijk voor de zonweringbranche. Natuurlijk vanwege de bedrijven die er wél zijn, maar ook omdat deze beurs jaarlijks wordt gehouden. Polyclose en R+T worden respectievelijk om de twee en om de drie jaar georganiseerd. Dan zitten er jaren tussen dat er noch een R+T, noch een Polyclose is en zijn we maar wat blij met Heimtextil!

Heimtextil en Polyclose zijn achter de rug. Z&R 1 is uit. De kop is eraf. Wat zal het nieuwe zonweringseizoen gaan brengen? Hopelijk worden er nog veel records gebroken. Met seconden of centimeters zou al heel mooi zijn. Een goed seizoen gewenst allemaal!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: