Husol
02:15
26-02-2017

We klaren de klus samen: Wisseling van de wacht bij Husol

Het is gezond druk bij zonweringbedrijf Husol uit Genemuiden. De rustige tijden zijn voorbij. Met de voor het bedrijf zo kenmerkende nuchterheid werd net voor de feestdagen nog even een directiewisseling aangekondigd. Peter van der Kamp is vanaf 1 januari mede-eigenaar van Husol en daarmee tevens directielid. Z&R sprak hem tijdens een fotoshoot van Husol producten in de fotostudio.

Geen onverwachte move
“Eigenlijk liggen er drie zaken ten grondslag aan mijn toetreden tot de directie”, aldus Peter van der Kamp. “Allereerst zijn dat mijn persoonlijke ambities. Ik ben meegegroeid met het bedrijf en heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag wil meebeslissen over de toekomst. Ten tweede is er het feit dat Koen Huisbrink de tijd rijp achtte om zijn functie als directielid te verruilen voor een functie waarin hij een meer adviserende rol speelt, in plaats van constant in de vuurlinie te staan. Als nieuw directielid heb ik zijn aandelen overgenomen. Ten derde hebben we besloten om Husol samen met onze trouwe dealers een flinke duw vooruit te geven, nog verder te professionaliseren en nadrukkelijker aanwezig te zijn op de vaderlandse zonweringmarkt. Dat is een kolfje naar mijn hand.”

Nieuwe wegen bieden nieuwe kansen
Wat kan de Nederlandse zonweringwereld de komende tijd van Husol verwachten? “We willen er meer dan ooit staan voor onze dealers”, aldus Van der Kamp. “We hebben ons hele bedrijf onder een vergrootglas gelegd om te kijken waar we verbeteringen kunnen doorvoeren. Dat heeft onder andere geresulteerd in een totale vernieuwing op onze werkvloer en in ons magazijn. Onze performance gaat daardoor met sprongen omhoog, waardoor we – ook als het nog drukker wordt – onze welbekende kwaliteit kunnen blijven garanderen en onze leverbetrouwbaarheid optimaal blijft.”

Intensievere marketing voor meer en snellere omzet
Te midden van peperdure camera’s en in het licht van gloeiendhete studiolampen vervolgt Van der Kamp zijn verhaal: “We staan hier natuurlijk niet voor niets in deze fotostudio. Onze dealers gaan dit jaar de vruchten plukken van een gedegen en intensieve marketingcampagne die we met hen gaan voeren. Daarbij hoort subliem beeldmateriaal, up-to-date en oogstrelend. Daarmee ontwikkelen we nieuwe folders, we gaan er de website mee upgraden en we hebben nog een aantal mooie point-of-sale materialen in petto voor onze dealers. 2017 wordt een jaar waarin we beter dan ooit in beeld komen bij de eindgebruiker. Onze dealers krijgen de middelen in handen om meer en sneller te kunnen verkopen. Samen de schouders eronder, daar geloven we in.”

Kwaliteit en exclusiviteit gaan hand in hand
“We leveren alleen merken waar we al sinds jaar en dag achter staan”, stelt Van der Kamp vast. “Neem bijvoorbeeld onze Heroal rolluiken. Hoe onrustig 2015 en 2016 voor dit merk ook zijn geweest, bij ons heeft er altijd rust geheerst. We hebben geen intenties om een ander merk te omarmen. Onze klanten vragen om Heroal, wij assembleren dat. Never change a winning team.” Ondertussen wordt in de fotostudio de Cunera gemonteerd. Peter van der Kamp kijkt goedkeurend naar het strak vormgegeven terrasscherm. “Dat is een echt paradepaardje. Prachtig design en zeer exclusief, alleen te koop bij de Husol dealer. Daar zijn we trots op.”

Teamgeest blijft gewaarborgd
Gevraagd naar de uiteindelijke samenstelling van het team bij Husol is Peter van der Kamp duidelijk. “De samenstelling van ons team blijft onveranderd. Henk, Klaas, Koen en ik zullen aan de voorkant de kar trekken. Maar als ik het over ons team heb, beperk ik me niet tot ons vieren. Dan heb ik het over iedereen die bij Husol werkt. Wie ons kent, weet dat we geen bedrijf zijn waar medewerkers op het tweede plan staan. We klaren de klus samen. Iedereen is hier even belangrijk. Husol is een bedrijf door en voor mensen.”

Foto boven: Henk Huisbrink, Koen Huisbrink, Peter van der Kamp en Klaas Huisbrink staan als vanouds voor Husol.

Tekst: Jan Mol    Foto: Husol


husol_zonwering
Klantendagen
Op maandag 13 en dinsdag 14 maart vinden er bij Husol in Genemuiden klantendagen plaats. Aan de dealers van Husol worden dan alle noviteiten voor het aankomende zonweringseizoen gepresenteerd. Tevens wordt dan inzichtelijk gemaakt welke koers Husol de komende jaren gaat varen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Z&R journaalZonwering Nijmegen vroeger