thema binnenzonwering en raamdecoratie
07:32
28-01-2017

Thema binnenzonwering en raamdecoratie | aanvulling op het assortiment van de zonweringspecialist

Binnenzonwering en raamdecoratie zijn van alle seizoenen. Dat is een van de redenen dat dit thema tegenwoordig twee keer per jaar in Z&R is opgenomen: behalve in Z&R 5 ook in Z&R 8. Bovendien kunnen binnenzonwering en raamdecoratie voor de zonweringspecialist een belangrijke aanvulling op het assortiment zijn. Omdat binnen en buiten steeds meer samensmelten, wordt de relatie tussen binnen- en buitenzonwering sowieso sterker. Allemaal redenen dus om ook binnenzonwering en raamdecoratie alle aandacht te geven.

Meestal wordt de opvatting gehuldigd dat buitenzonwering een effectievere manier is om de zon te weren dan binnenzonwering, al denkt niet iedereen daar hetzelfde over. De rol van binnenzonwering is daarmee uiteraard niet uitgespeeld. Buiten- of binnenzonwering blijft sowieso een persoonlijke keuze. Bovendien zijn er situaties waar binnenzonwering een goede of zelfs de enige optie is, bijvoorbeeld op hoogte waar extreme weercondities een rol kunnen spelen.

Behalve als update en podium voor nieuws is dit Thema ook een opstapje naar Heimtextil, waar binnenzonwering en raamdecoratie zoals bekend ook een belangrijke plaats innemen. Heimtextil vindt in 2017 plaats van dinsdag 10 t/m vrijdag 13 januari. Plaats van handeling is Messe Frankfurt. Een andere belangrijke beurs is Intirio, die van zondag 29 januari t/m woensdag 1 februari in Flanders Expo in Gent wordt gehouden. Binnenzonwering en raamdecoratie zullen daar de komende editie echter minder prominent aanwezig zijn.

Coulisse: ‘nieuw XL vouwgordijnsysteem voor grote ramen’

Coulisse presenteert met XL Roman een nieuw vouwgordijnsysteem dat volgens het bedrijf met name geschikt is voor grote ramen en de projectmarkt. Het nieuwe systeem kan perfect worden gecombineerd met de beschikbare vlamwerende vouwgordijnstoffen en de XL stoffen in extra brede formaten uit de Coulisse collectie. De combinatie met dit nieuwe raambekledingssysteem maakt het tot een ideale oplossing voor zowel de woon- als projectmarkt, aldus Coulisse.

Modulair hardware systeem
Dankzij de modulaire structuur van het nieuwe XL Roman systeem, kunnen dezelfde onderdelen voor verschillende uitvoeringen worden gebruikt, onafhankelijk van de gewenste configuratie, van basissysteem tot full-option variant. Door de uniformiteit en de uitwisselbaarheid van de onderdelen kunnen minimale voorraden worden aangehouden, laat Coulisse weten. Daardoor kunnen voorraadlocaties en voorraadwaardes tot een minimum worden beperkt. Het nieuwe XL Roman systeem biedt volgens Coulisse bovendien veel voordelen op het gebied van montage, automatiseringsopties en gebruikersvriendelijkheid.

Coulisse

Solide constructie voor XL stoffen
De constructie van het nieuwe XL Roman systeem is speciaal ontwikkeld om met extra brede stoffen te worden gebruikt. Het is bovendien ontworpen om eenvoudig te kunnen worden gemonteerd. Het systeem zelf is verkrijgbaar in afmetingen tot 5,5 m hoog en 5,8 m breed. De stoffen kunnen in deze extra grote maatvoering worden geconfectioneerd.

Alle onderdelen van het XL Roman systeem worden volgens Coulisse gemaakt van duurzame en solide materialen die speciaal zijn ontwikkeld voor de toepassing van zwaardere, extra brede stoffen. Hierdoor zijn volgens het bedrijf een stabiele constructie en een gemakkelijke en probleemloze bediening gegarandeerd.

Het systeem is verkrijgbaar met XL koordbediening of in een gemotoriseerde variant met afstandsbediening. Het stille en efficiënte bedieningsmechaniek zorgt ervoor dat het systeem licht en comfortabel kan worden bediend. Dankzij de speciale vertanding is er volgens Coulisse minder trekkracht nodig voor het ophalen van het doek. De compacte bovenrail kan gemakkelijk worden geïnstalleerd met behulp van installatieclips die na montage bijna onzichtbaar zijn. Tevens is het mogelijk om de bovenbak met stof te bekleden, waardoor deze volledig wordt opgenomen in het vouwgordijn.

Coulisse

Nieuwe XL stoffen
Coulisse heeft een grote selectie aan nieuwe rolgordijnstoffen beschikbaar, waaronder stoffen in extra brede formaten tot wel 300 cm en in vlamwerende kwaliteit, die in het bijzonder geschikt zijn voor de projectmarkt. Veel van deze stoffen kunnen ook als vouwgordijnenstoffen worden gebruikt.

De nieuwe serie XL stoffen biedt onderscheidende natuurlijke, wol- en katoenvarianten uit de Coulisse Nature en Plain collectie. Door de textiele uitstraling van de stoffen kunnen ze heel goed tot vouwgordijn worden verwerkt. Door hun rijke klassieke charisma zijn vouwgordijnen volgens Coulisse de ideale keuze om sfeer en warmte te geven aan grote raampartijen. Vooral in het hotelwezen, waar functionaliteit en stijl beide van belang zijn, komen vouwgordijnen zeer tot hun recht.

De nieuwe stoffen uit de XL collectie van Coulisse bestaan uit verschillende types en materialen, waaronder de vlamwerende Trevira CS gecertificeerde stoffen die een steeds belangrijkere rol spelen in de internationale markt van gecertificeerde vlamwerende stoffen.

Jasno: ‘GIO Award voor Swings’

Raambekledingsproducent Jasno uit het Brabantse Eersel heeft een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Award 2016 gewonnen voor de Jasno Swings. Deze verticale lamellen zijn door Jasno in samenwerking met GBO ontwikkeld.

De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink en bestaat sinds 1986. Het is een onafhankelijke bekroning voor design vakmanschap en het nationale keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. Producten die de commerciële kracht van design laten zien, komen voor een erkenning in aanmerking. Naast de esthetiek worden vooral functionaliteit, innovatie en materiaalkeuze van het ontwerp beoordeeld.

Jasno Swings
Uniek aan de Jasno Swings is volgens de GIO jury dat met één kettingbediening een rotatiesysteem in beweging wordt gebracht. De vloeiende bewegingen van de lamellen resulteren in een harmonieus en verrassend 3D effect. De GIO jury roemde de swings vanwege dit innovatieve rotatiesysteem, maar ook om de kindveilige hanger die aan de bedieningsketting hangt.

Jasno

Kindveilige hanger
Met het oog op kindveiligheid heeft Jasno samen met GBO Innovation Makers een speciale, kindveilige hanger ontwikkeld voor vouwgordijnen en verticale lamellen. Deze gepatenteerde hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt, waardoor verstrikking of verstikking wordt voorkomen.

“Het is een eer dat onze Jasno Swings een award krijgen voor het innovatieve rotatiesysteem en de kindveilige hanger”, vindt directeur Jeroen Hermans van Jasno. “We hebben zowel het rotatiesysteem als de hanger zelf ontwikkeld, vanuit de gedachte om iets nieuws en beters te brengen dan wat nu al op de markt is. De kindveilige hanger is nog maar net klaar en zal binnenkort standaard in combinatie met de Swings worden gebruikt.”

“We zijn er trots op dat een onafhankelijke jury dit keurmerk voor goed design opnieuw aan een product van ons toekent”, aldus directeur Dennis van den Beuken van GBO Innovation Makers. “Deze award onderstreept het innovatieve karakter van Jasno en is een kroon op onze prettige en creatieve samenwerking.”

Gedurende de gehele Dutch Design Week (DDW), gehouden van 22 t/m 30 oktober in het Klokgebouw in Eindhoven, zijn de Jasno Swings met kindveilige hanger op de tentoonstelling van GIO te bewonderen geweest. Overigens hebben de Jasno Swings voor hun onderscheidende design recent ook al een internationale iF Award gewonnen.

Luxaflex: ‘nieuwe collecties Twist® en Facette® Shades’

“Met de nieuwe collecties Twist® en Facette® Shades gooit Luxaflex® het over een andere boeg”, aldus styliste Maartje Knipscheer. “We kiezen voor warme, spraakmakende kleuren, grove structuren en patronen. Geheel volgens de woontrends van 2017 past Luxaflex® zijn collectie raambekleding aan om innoverend en trendy te blijven.”

Grove structuren
In 2017 blijven wittinten, okergeel en koper- en zilvernuances een trend, maar is er ook een nieuwe ontwikkeling, namelijk hoe meer structuur, hoe beter. “De stoffen in de vernieuwde collectie van Luxaflex® zijn heel anders dan de standaard wevingen die je in een bouwmarkt ziet”, vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “We hebben verschillende, grove en fijne wevingen toegepast die een luxe, rijke toevoeging aan het interieur zijn.”

Luxaflex

Wild, wilder, wildst
Voor degenen die nog een stapje verder willen gaan, heeft Luxaflex® een aantal ‘statementstoffen’ in de collecties gebruikt. “In een aantal wevingen hebben we metallic-, lyric-, copper- en silvervarianten, die glans en extra diepte geven, wat een heel verrassend effect geeft”, aldus Jagtenberg. Nog een stuk ‘wilder’ zijn volgens haar de doeken met Design Shapes. “Door de bijzondere patronen in de stof geven ze de Twist® Shades een extra 3D-dimensie. Invallend licht wordt gebroken, wat een verrassend licht- en schaduweffect in het interieur geeft. Ook zijn er nieuwe trendkleuren toegevoegd aan de Twist® en Facette® collecties, zoals marineblauw en okergeel, en zijn er black-out stoffen toegevoegd, waarmee een ruimte kan worden verduisterd.”

Innovatie: PowerView® Motorisation
In het kader van trends en innovatie is de Twist® Shades collectie vanaf nu ook verkrijgbaar met het elektrische bedieningssysteem PowerView® Motorisation. Met dit intelligente systeem kan raambekleding via de PowerView® app met smartphone of tablet of met de Pebble® afstandsbediening worden bediend. Bovendien kan de raambekleding middels scenario’s ook volledig automatisch worden aangestuurd. Instellingen kunnen automatisch worden aangepast aan de licht- en privacybehoeften van de gebruikers. “Ze zorgen daarmee voor de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon ondergaat”, aldus Jagtenberg.

Luxaflex

Spelen met licht
Twist® en Facette® Shades worden vaak in een adem genoemd vanwege het vergelijkbare effect: door de stroken die langs elkaar schuiven heeft de gebruiker veel controle over de lichttoetreding. De shades kunnen naar beneden, maar nog steeds licht doorlaten als de gebruiker dat wil. Jagtenberg: “Waar rolgordijnen alleen open of dicht kunnen, kun je met Twist® en Facette® Shades ultiem spelen met het licht.”

Het verschil tussen de Twist® en Facette® Shades is dat de eerste een wat strakkere en gladdere uitstraling hebben, terwijl de Facette® Shades zachter en natuurlijker ogen. Facette® Shades zijn vanaf nu verkrijgbaar in banen van 46 mm. “Deze afmeting draagt bij aan het natuurlijke en zachte karakter van Facette® Shades”, besluit Jagtenberg.

Unilux: ‘steeds meer dealers ervaren de voordelen van Fractions en Windowstylist’

Unilux, van oorsprong specialist op het gebied van insectenwering, heeft eerder dit jaar met Fractions een vernieuwende kijk op raamdecoratie gepresenteerd. Fractions zijn scharnierende shutterpanelen die bestaan uit ten opzichte van elkaar schuivende aluminium platen met lichtsleuven, waarmee de lichtinval kan worden ‘geknepen’ en zo
daardoor naar eigen wens geregeld.

De interieur- of zonweringspecialist is al eerder in Z&R of op beurzen met Fractions geconfronteerd. Een enkeling heeft er mogelijk kennis mee gemaakt door het uitproberen van de Windowstylist app van Unilux, waarover hieronder meer.

“Een groeiend aantal dealers zet Fractions vanaf begin 2016 in en ervaart op die manier de voordelen van dit product ten opzichte van andere vormen van raamdecoratie”, aldus marketingmanager Hanneke Ketelaars van Unilux. “Fractions blijken een ideale raamdecoratie te zijn vanwege de materiaalkeuze – degelijk aluminium –, de compactheid van het systeem, de mogelijkheid om het licht naar wens te reguleren en het gebruikersgemak.”

“De installateur is het meest verrast over het montagegemak en de
beschikbare verstelmogelijkheden”, vervolgt Ketelaars. “Daarnaast blijkt de grote keuze aan RAL kleuren een pre. In de dagelijkse praktijk zien we voor Fractions overigens steeds meer een verschuiving richting structuurlakken.”

Augmented reality app
Om de uitstraling van Fractions zo goed mogelijk te kunnen laten zien, heeft Unilux de Windowstylist app ontwikkeld. Met deze app kunnen Fractions, maar ook andere vormen van raambekleding, real life op het scherm van een telefoon of tablet op het raam worden geprojecteerd, waarvoor gebruik wordt gemaakt van augmented reality.

Unilux

Met de app kunnen Fractions volledig op maat en in ieder gewenste kleur en uitvoering voor het raam worden getoond en zelfs bediend. Daardoor ontstaat een waarheidsgetrouw, nauwkeurig 3D-beeld van Fractions in het eigen interieur. “De Windowstylist app is de eerste augmented reality app met configureerbare opties”, besluit Hanneke Ketelaars. “In eerste instantie bedoeld om dealers en specialisten te ondersteunen bij het verkoopproces, in een tijd waarin mensen zich steeds vaker online oriënteren.” De app kan worden geïnstalleerd via

Play store of App store. Meer informatie over de app is te vinden op www.windowstylist.nl en www.unilux.nl.

Spraakmakende projecten van B&C in Venlo

Het stadskantoor van Venlo is niet zomaar een gebouw, maar een gebouw dat helemaal is gebouwd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Het in 2016 opgeleverde stadskantoor is vrijwel volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle (C2C) en is energieneutraal. Acht jaar lang werkten Kraaijvanger Architects, de gemeente Venlo en de bouwpartners samen om een circulair gebouw neer te zetten.

De uitstraling van het stadskantoor komt overeen met wat de gemeente Venlo wil zijn: open, transparant en toegankelijk. De architect heeft samen met de gemeente en het C2C ExpoLAB de ambities vastgesteld. Daarbij is in de eerste plaats de materiaalkeuze belangrijk geweest, waarbij is gezocht naar materialen
die 100% recyclebaar zijn en voldoen aan de principes van C2C. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan luchtzuivering, energieverbruik en de waterkringloop van het gebouw.

De rolgordijnen van B&C Projects passen uitstekend bij dit gebouw en de achterliggende doelstellingen. Het hele stadskantoor is voorzien van rolgordijnen met C2C stof uit de Escreen serie (kleurnummer 8983). Ze bestaat voor 100% uit gerecyclede petflessen en is vrij van formaldehyde en pvc. De gekozen stof voldoet aan de BREEAM-NL HEA3 norm, wat betekent dat verblinding door de zon wordt voorkomen.

B&C

Nedinsco gebouw
Het Nedinsco fabriekscomplex behoort tot de meest prominente gebouwen van Venlo. Het uit beton, staal en glas opgetrokken complex uit de jaren twintig van de vorige eeuw is een bijzonder voorbeeld van industriële architectuur in de Bauhaus stijl. In de voormalige fabriek van de Nederlandse Instrumenten Compagnie zijn na de renovatie appartementen, kantoorruimtes van de gemeente Venlo en omroepstudio’s voor radio en televisie gevestigd.

De gemeente huurt de begane grond en heeft ervoor gezorgd dat bij de herinrichting is voldaan aan alle C2C-principes. Daar is zowel voor wat betreft de vaste inrichting als het meubilair rekening mee gehouden. Kozijnen, plinten, vloerbedekking en zelfs het toiletpapier voldoen aan de C2C-eisen.

Er is gekozen voor rolgordijnen van B&C Projects, voorzien van de C2C-gecertificeerde stof Escreen+, die voor 100% is vervaardigd uit gerecycled petflessen en vrij is van formaldehyde en pvc. Ook voldoet de gekozen stofkleur (8983) aan de BREEAM-NL HEA3 norm, wat betekent dat verblinding door de zon wordt voorkomen. De lichtwering voor beide projecten is geleverd door de firma Thibor uit Roermond.

Sunway: ‘scoren met Exposure Store, app en product configurator’

Sunway

Onderdeel van de Sunway® Exposure Store is de Sunway app. Hiermee kan de retailer de klant met behulp van een iPad op een snelle manier van informatie voorzien. Met de app zijn technische informatie, prijslijsten en andere informatie direct bij de hand. Daarnaast kan met de app de multimediamodule worden bediend. De app kan zowel in de winkel als op locatie worden gebruikt, waardoor de retailer altijd en overal alle benodigde gegevens tot zijn beschikking heeft.

De ontwikkelingen in de digitale omgeving gaan steeds verder. In de nieuwe product configurator, een applicatie voor de Sunway® Touchtafel, worden meerdere systemen aan elkaar gekoppeld. Zo wordt er een koppeling gemaakt met de online bestelomgeving Direct Connect, waardoor het mogelijk wordt om productgegevens en prijzen in deze applicatie te integreren. De klant kan samen met de retailer stap voor stap, op een visuele manier zijn gewenste raambekleding samenstellen. Ter plekke wordt duidelijk of een bepaalde optie of uitvoering wel of niet mogelijk is. De klant kan het product direct bestellen en de order wordt in Direct Connect meteen verwerkt. Als de klant de order nog niet direct wil plaatsen, bestaat de mogelijkheid om een offerte op maat als pdf te mailen.

“Met deze digitale tools kunnen de retailers de klant nog beter informeren en service op maat verlenen”, besluit Muis. “Met een goede presentatie, goede informatie en een goede service creëert een retailer uiteindelijk meerwaarde. Dat is belangrijk om de consument vanachter zijn tablet of laptop richting winkelvloer te lokken, want dat is ten slotte waar we de consument willen hebben!”

Zonnelux: ‘nieuwe Duette® collectie’

“Zonnelux staat bekend om zijn solide kwaliteit en veelzijdigheid in mogelijkheden. Om beter invulling te kunnen geven aan de vraag naar Duette®, LiteRise® en Smartcord® systemen hebben wij een nieuwe uitgebreide Duette® collectie gelanceerd”, aldus directeur-eigenaar Maurice van Bladel.

Een van de grote voordelen van een Duette® is dat het voor de meeste raamsituaties een oplossing geeft. Naast de normale raamvormen biedt een Duette® namelijk ook uitkomst bij kantelramen, dakramen en horizontale serreramen.

Features & benefits van de nieuwe collectie
De nieuwe Duette® collectie van Zonnelux is verkrijgbaar in de drie verschillende plooibreedtes 25, 32 en 64 mm. Voor wat betreft stoffen is er de keuze uit drie kwaliteiten, namelijk transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Bij alle Duette® stoffen hebben de cellen een D-vorm, zodat de stof aan de interieurzijde een mooie gelijkmatig geplisseerde vouw heeft. Bij de meeste modellen kan de positie van het stofpakket naar eigen keuze worden bepaald: stof aan de bovenzijde, stof vrijhangend of stof aan de onderzijde.

Zonnelux

De collectie biedt de mogelijkheid om twee stoffen in één product te combineren. Vaak bestaat deze combinatie uit een verduisterende stof – voor het geval de voorkeur wordt gegeven aan volledige privacy – en een lichtdoorlatende stof – om te kunnen genieten van aangenaam gefilterd daglicht.

Voor wat betreft de bediening biedt de collectie twee nieuwe mogelijkheden, namelijk het LiteRise® of het SmartCord® systeem die beide kindveilig zijn. De Duette® is ook verkrijgbaar met een geïntegreerde accumotor. Dit betekent upselling – de klant kiest voor een duurder product – maar ook voor een gemakkelijke montage. Afhankelijk van het model zijn er diverse bedieningsvormen mogelijk.De hardware is leverbaar in de kleuren wit, crème, aluminium, antraciet en zwart.

Zonnelux

De plaatsing van een Duette® is per raamsituatie en persoonlijke voorkeur verschillend. Opties zijn plaatsing op het raam, plaatsing tussen het kozijn en plaatsing op de muur. Het Perfect Fit systeem is de oplossing voor aluminium en kunststof kozijnen. Met dit plak- of kliksysteem kan het product namelijk in een handomdraai worden gemonteerd, zonder te hoeven boren en schroeven.

Eigen productie
De nieuwe Duette® collectie wordt door Zonnelux in zijn eigen fabriek HKL in Oost-Europa geproduceerd. “Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd, zijn de lijnen en de levertijden kort en is Zonnelux in staat een uitstekend prijsniveau in de markt te zetten”, besluit Van Bladel. De nieuwe collectie is inmiddels leverbaar.

Luxaflex

Luxaflex: ‘beiges zijn chic!’

Als het om de trends in raamdecoratie en buitenzonwering voor 2017 gaat, is styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® vrij stellig. “Beige wordt het in 2017! Werd dit voorheen vaak gezien als een saaie basiskleur, vanaf volgend jaar is dit een chique kleur voor rijke stoffen! Rood gaat behalve als exclusieve chique kleur meer voorkomen in active wear. Blauw wordt frivool en leent zich perfect voor decoratie, waarbij we opschuiven van indigo- naar lavendelblauw. De kleurpaletten worden warmer met spice kleuren, zoals kaneel en nootmuskaat en veel nuances van rood. Daarnaast gaan we langzaam afscheid nemen van zwart, want bruin verovert terrein.”

“Dit beeld zien we zowel terug in binnen- als in buitenzonwering”, vervolgt Knipscheer. “Bij producten waar de doekkleur beeldbepalend is, zoals screens en uitvalschermen, zullen we in 2017 dan ook vaker gedurfde combinaties zien.”

Witten blijven
Wit zal in ieder geval een belangrijke rol – blijven – spelen de komende seizoenen. Wit heeft een belangrijke symboolfunctie, meent Knipscheer. “Het staat voor vrede, neutraliteit en spiritualiteit.” De hang naar puurheid en eenvoud zal zeker nog wel even aanhouden. “Kies dan voor items die stralen van eenvoud: de basis voor elk interieur”, is het advies van de styliste van Luxaflex®.

Luxaflex

Rond, ronder, rondst
“Vormen mogen weer”, constateert Knipscheer. “De focus in het interieur ligt op cirkels en andere ronde vormen. Ronde wandlampen, ronde spiegels, zelfs ronde tafels maken hun rentree. Het ronde gevoel wordt doorvertaald naar gebogen hout en rotan. We zien dit volop in de nieuwste meubelcollecties, evenals andere gevlochten vezels. Ook in raamdecoratie speelt deze trend. Zo biedt de collectie Twist® Shades de Design Shapes. Deze stoffen geven de Twist® Shades een extra 3D-dimensie door bijzondere patronen die in de stof zijn aangebracht. Invallend licht wordt gebroken, wat een verrassend licht- en schaduweffect in het interieur geeft.”

Verano®: ‘compleet pakket raamdecoratie’

Verano® levert een compleet pakket aan raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, verticale lamellen en duo rolgordijnen. De raamdecoratie van Verano® is vanzelfsprekend ook beschikbaar in elektrisch bedienbare varianten. Daarnaast biedt Verano® de Smartfit oplossing voor jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen.

Smartfit oplossingen
Het Smartfit frame is bedoeld voor Verano® jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen. Het frame kan met behulp van speciale steuntjes of magneetmontage eenvoudig op een kunststof of aluminium kozijn worden bevestigd. Boren is niet langer nodig. Het Smartfit frame is niet alleen montagevriendelijk, maar ook een heel kindveilige oplossing. Overigens produceert Verano® uitsluitend producten die voldoen aan de Child Safety wetgeving.

Verano

Kwaliteit en levertijd
“De producten van Verano® worden ontwikkeld en geproduceerd met oog op kwaliteit”, aldus Evelien Janssen-Verweij van Verano®. “De stabiele productie op Nederlandse bodem maakt het mogelijk om het hele jaar door snel te leveren en een hoge leverbetrouwbaarheid en snelle service te garanderen.”

Accountmanager raamdecoratie
Verano® investeert in specifieke marktkennis om zijn partners nog beter te kunnen adviseren en begeleiden in het verkooptraject. Elise van der Ploeg is daarom bij Verano® werkzaam in de rol van accountmanager raamdecoratie.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Intirio 2017onverwacht bezoek