Sunmaster
01:04
30-11-2018

Sunmaster Nederland ondervindt al enige jaren een uitbundige groei

De groei in het jaar 2017 was zelfs extreem te noemen. Dit was voor een deel wel te danken aan bepaalde ontwikkelingen in de branche. De verwachtingen voor 2018 waren daarom ook hoog gespannen. Het eerste kwartaal van 2018 begon wel goed maar overtrof de record cijfers van 2017 nog niet. Dit had alles te maken met de mooie nazomer van 2016. 2017 had namelijk niet zo’n fraaie nazomer. Deze ging gepaard met veel regen en kou. Zoals bekend in de branche, is de (na)zomer van invloed op de start van het nieuwe zonweringseizoen.

Echter vanaf april 2018 begon de markt dan toch los te komen en wel zo hevig dat de omzet binnen de kortste keren exorbitant steeg. Het mooie weer, de economie, alle seinen stonden op groen en alle zeilen moesten worden bijgezet. Helaas lukte het ons dit jaar niet geheel om de gewenste levertijden te behouden. Mankracht te kort, werkruimtes werden te krap, waardoor het logistiek meer tijd in beslag nam dan wenselijk was. Uitbreiding is onontkomelijk voor Sunmaster.

Sunmaster

Momenteel wordt er druk gewerkt aan de uitbreiding van de productieruimte en wordt er meer dan 3000m2 inclusief de nodige infrastructuur toegevoegd aan het bestaande pand.  Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in het machinepark en de magazijnen om in 2019 weer klaar te staan voor al onze klanten en deze optimaal te bedienen. Eveneens is deze uitbreiding van groot belang om verder te kunnen groeien en efficiënter te kunnen functioneren. Op personeelsgebied worden er inmiddels flinke slagen gemaakt, waardoor we 2019 ingaan met een positieve verwachting. Zoals al eerder genoemd is de nazomer een belangrijke graadmeter voor de start van het seizoen in het opvolgende jaar. Afgelopen nazomer is in één woord fantastisch te noemen, dus een vroege start kan niet uitblijven.

Hoewel start? Het seizoen is eigenlijk nog steeds niet opgehouden bij Sunmaster. Of we in 2019 ook verwend worden met een mediterrane zomer? Wij zijn er klaar voor. Aldus Chris Kollen, algemeen Directeur Sunmaster.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Groei , sunmaster , Zonwering , Zonweringseizoen

Over Sunmaster Nederland B.V.

Z&R Online partners

Elero BeneluxJasper Hoek