pergola serge ferrari
01:17
17-08-2016

Serge Ferrari: ‘De soltis collectie voor buitengewoon genieten’

Veel producten die de zonweringspecialist aanbiedt, bevatten doek en dus is Serge Ferrari in welhaast elk thema een partij. Ook in deze Z&R waarin zonnezeilen en terrasoverkappingen onderwerp van de thema’s zijn.

Knikarm-, valarm- en uitvalschermen, terrasoverkappingen, pergola’s enzovoorts, ze zijn allemaal voorzien van doek waaraan door de eindgebruiker een aantal specifieke eisen worden gesteld: het moet een lange levensduur hebben, voor een efficiënte warmtewering zorgen en het moet in een uitgebreid kleurenpalet en in vele dessins beschikbaar zijn om perfect in elke situatie te kunnen worden ingepast. “Niet voor niets is producent Serge Ferrari de favoriete doekproducent van veel architecten”, stelt Dirk Driessen vast. “Serge Ferrari koppelt namelijk hoogwaardige technologie met design. De Soltis collectie is het neusje van de zalm voor ‘buitengewoon’ genieten.”

Het Soltis zonweringdoek van Serge Ferrari wordt gemaakt met de gepatenteerde précontraint technologie. “Hierbij wordt het composietmateriaal tijdens het hele productieproces voorgespannen, waardoor het bijzondere kenmerken krijgt”, legt Driessen uit. “Zo wordt het uitzonderlijk vormvast, waardoor het doek ook bij grote afmetingen niet vervormt of gaat doorhangen. Dankzij de standaardbreedte van 267 cm kunnen doeken voor zonweringen, terrasoverkappingen, zonnezeilen enzovoorts met een minimum aan naden worden gemaakt. De dikkere coating op de vezels maakt het materiaal extra duurzaam en kleurvast voor vele jaren.”

Soltis serge ferrari

Stijgend comfort
Sommige materialen weren wel de zon, maar zorgen desondanks niet voor gebruikscomfort omdat er warmte-ophoping plaatsvindt dankzij het zogenaamde ‘serre-effect’. “Bij Serge Ferrari zorgen microperforaties ervoor dat de warme lucht naar boven kan ontsnappen, zodat er een aangename temperatuur heerst”, aldus Driessen. “Door de hoge transparantie en lichtdoorlatendheid ontstaat onder of achter het doek een open, luchtig ruimtegevoel.”

In gevallen waarin er behoefte bestaat aan extra privacy kan Soltis 92 als luifelstof worden gecombineerd met Soltis 86 als grote, variabele zicht- en zonwerende strook, legt Driessen uit. “Het zicht van buiten naar binnen wordt dan geblokkeerd, maar omgekeerd niet.”

Voor iedere toepassing
Naast de doeken met microperforaties biedt Serge Ferrari ook waterdichte doeken aan, zoals Soltis W96 dat volgens Driessen wordt gekenmerkt door een moderne structuur, een hoge natuurlijke lichtinval, uitstekende transparantie en onderhoudsvriendelijkheid dankzij een vuilwerende laag. “Dit materiaal is dé oplossing voor eindgebruikers die zo vaak en zo lang mogelijk – al in de vroege lente, tot in de late herfst – willen genieten van een zalig buitengevoel op hun terras of balkon.”

Soltis serge ferrari

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Sassus ZonnezeilenProductiebedrijf Aluprof in Bielsko-Biaàa.