Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Save Home Concept Woning

Save Home Concept Woning

Save plastics introduceert een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën is de woning zelfvoorzienend. Waar mogelijk wordt 100% gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof alsmede het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Voor de kozijnen en schuifpuien is gekozen voor aluminium. Aangezien dit materiaal gerecycled is en dus perfect past in deze situatie.

Circulair:    In constructie en afwerking is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van 100% gerecycled plastic, overige gebruikte materialen zijn nagenoeg allemaal circulair.
Zelfvoorzienend:    De nieuwste technologieën, goede isolatie, zonnecollectoren en het “op de zon” plaatsen van de woning, maakt zelfvoorzienend wonen mogelijk.
Modulair:    De woning is modulair opgebouwd, de losse units kunnen naar wens worden ingedeeld en geschakeld.
Verplaatsbaar:    De afzonderlijke units kunnen m.b.v. een dieplader worden verplaatst.

Aluprof had een adviserende rol richting de architect bij dit project. De hoog geisoleerde schuifpuien (MB77HS) en het raamsysteem MB86 dragen bij aan het duurzaamheidspakket vereist voor dit concept.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details