Slidefix
01:28
05-02-2016

RENSON® Slidefix®, de eerste zijdelings openschuivende doekzonwering

Ontdek de RENSON® zonwering nieuwigheden

Met de Slidefix pakt RENSON® op Batibouw uit met een revolutionaire nieuwigheid die de nieuwste evoluties op het vlak van architectuur en de behoeften van bewoners volgt. In heel wat woningen nemen schuiframen tegenwoordig de plaats in van een achterdeur. De Slidefix speelt als eerste automatisch zijdelings openschuivende doekzonwering perfect in op die trend. Dit type doekzonwering schuift namelijk automatisch open in de richting van het schuifraam. Een beweging die eigenlijk niet meer dan logisch en vooral heel praktisch is, want zo blijft een schuifraam ook mét zonwering perfect bruikbaar als doorgang.

De Slidefix is zeer windbestendig dankzij de Fixscreen-technologie en kenmerkt zich door zijn duurzaamheid, beperkt onderhoud en een geïntegreerde waterafvoer. Zowel de kast als de profielen zitten discreet geïntegreerd in de gevel en de Slidefix kan gecombineerd worden met het volledige gamma doekzonwering van RENSON® voor een consequente look. De Slidefix is beschikbaar tot max. 4000mm breedte en 3000mm hoogte en kan gecombineerd worden in verschillende configuraties, tot maximum 8m breed.

Renson Sideflex

Foto 2: Enkele Slidefix-configuratie voor schuiframen

Renson Sideflex

Foto 3: Dubbele Slidefix-configuratie voor hoekschuiframen

Renson Sideflex

Foto 4: Doorsnede geïntegreerde waterafvoer in combinatie met een afvoergootje

Met de Slidefix komt RENSON® met een doekzonweringsoplossing op de proppen voor zowel schuiframen, grote vaste glaspartijen als hoekschuiframen. Dit nieuwe type doekzonwering volgt de zijdelingse beweging van een schuifdeur, wat eigenlijk een beweging is die niet meer dan logisch en vooral heel praktisch is, want zo blijft een schuifraam ook mét zonwering perfect bruikbaar als doorgang.

Bij de ontwikkeling van de Slidefix werd enorm veel belang gehecht aan de onzichtbare integratie van de verschillende elementen. Zowel de kast als de geleiders van de Slidefix zitten discreet geïntegreerd in de gevel. De kast is weggewerkt achter slag terwijl het dankzij de gebrevetteerde ‘Connect&Go’-technologie toch steeds mogelijk is om de doekbuis en motor makkelijk te monteren en demonteren. De bodemgeleider wordt zodanig gemonteerd dat die gelijk ingewerkt zit met zowel het vloerniveau binnen als buiten. Nog in die onderrail is een waterafvoersysteem geïntegreerd dat in functie van onderhoud makkelijk gedemonteerd kan worden. Ook de eindlat verdwijnt volledig in de kast wanneer de doekzonwering volledig geopend is. In gesloten stand kan die trouwens ook onzichtbaar wegschuiven in een speciaal tegen de muur gemonteerd profiel.

In een dubbele configuratie kan de Slidefix gecombineerd worden tot maximum 8 m breed zonder storende tussenprofielen. De kast meet 150 bij 110 mm en kan – net als de geleiders en de eindlat – afgewerkt worden in geanodiseerd of gepoederlakt aluminium in alle RAL-kleuren. De bediening van de Slidefix gebeurt elektrisch en kan gekoppeld worden met verschillende bestaande detectoren of met een domoticasysteem.

BATIBOUW – Paleis 4 stand 314 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Renson Panovista