Unilux
01:17
13-09-2017

Realistische Augmented Reality App voor de raamdecoratie branche

Unilux, marktleider in insectenwering, lanceert de nieuwe versie van Windostylist App voor iOS en Android 1 jaar na de introductie van de Windowstylist App. Wat begon als een manier om een nieuw raamdecoratie product genaamd ‘Fractions’ te promoten, groeide uit tot een onafhankelijke en vooraanstaande AR app. De Windowstylist App scant een A4-marker welke geplaatst is op het raam en projecteert daarover de gekozen soort raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld jaloezieën. Daarna kan men vanuit alle hoeken het gekozen product bekijken én geheel naar wens aanpassen.

Maatwerk live in 3D op je beeldscherm
Doordat de marker een vaste afmeting heeft, kan de App het raam ook nauwkeurig opmeten. Op die manier kan de Windowstylist App het product realistisch schalen naar het werkelijke formaat en de juiste prijs bepalen. Een andere uitdaging kwam met het feit dat raamdecoratie altijd maatwerk is en dus moet worden aangepast aan allerlei wensen van de klant. Het onderscheidend vermogen van de Windowstylist App zit dan ook in de real-time 3D rendering van de producten.

Na het schalen van het product kan de gebruiker de kleuren, verschillende openingsgroottes, materiaalsoorten en andere aanpassingen doen aan het product. Zelfs het spelen met licht door het open en dicht doen van je gordijnen of shutters is mogelijk. Vanwege deze vooruitstrevende techniek won Unilux “The Future of Shopping award” op de Intirio 2016.

Met de nieuwe versie hebben we een flinke stap gemaakt in de wensen en behoeften van de dealers die participeren, legt Bram, Business Developer bij Unilux uit. Zij zijn een belangrijke speler voor ons en gaan de App toepassen in hun verkoopmix. Het is een innovatie voor hun gebruikelijke gereedschap, een aanvulling op de offline middelen.

Kijken naar de toekomst
De digitale assistent die het inlevingsvermogen van klanten uit de raamdecoratie branche drastisch vergroot ziet ook in de nabije toekomst nog meer mogelijkheden. “Andere AR apps die geen marker gebruiken kunnen vaak niet goed meten onder welke hoek, of hoe groot iets geplaatst moet worden. Met de komst van meerdere slimme camera’s op één smartphone waarmee diepte gemeten kan worden zal de wereld eigenlijk een grote marker worden.” vervolgd Bram. “Zonder marker deze App gebruiken wordt dan even realistisch als met marker nu. Op een laagdrempelige manier meerdere ramen en deuren live decoreren zou dan zomaar de toekomst kunnen worden.”

Meer informatie www.windowstylist.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Aluprof BatimatCopaco