Polyclose 2018
12:08
01-03-2018

Polyclose 2018 geslaagd, ondanks de storm

De vakbeurs Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in en aan een gebouw. Standhouders zijn voornamelijk actief in aluminium profielen en systemen, aandrijving, besturing en automatisering, bouwbeslag, deursystemen enzovoorts. En in zonwering, rolluiken en insectenwering natuurlijk. Z&R doet dus verslag.

De organisatie spreekt van een geslaagde achttiende editie van Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari is gehouden in Flanders Expo in Gent.

Polyclose 2018 trok ongeveer 800 bezoekers minder dan de editie van 2016, waarschijnlijk een gevolg van de hevige storm tijdens de tweede beursdag. Naast veel terugkerende exposanten waren er in 2018 ook veel nieuwe standhouders. Over de 270 exposanten op ongeveer 28.000 m² beursoppervlakte waren zowel organisatie als bezoekers zeer tevreden. Het bevestigt de positie van Polyclose als grootste platform in de Benelux voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.

Enkele belangrijke trends op Polyclose 2018:
Exposanten spelen met grote raamvlakken, slanke profielen, onzichtbare scharnieren, verzonken kaders enzovoort in op de laatste ontwikkelingen in de architectuur.
Duurzaamheid, energiezuinigheid en passiefhuismogelijkheden zijn vaste aandachtspunten geworden in het hedendaagse aanbod op Polyclose.

Polyclose 2018 in cijfers:

  • Ongeveer 28.000 vierkante meter standruimte.
  • Ruim 270 Europese exposanten uit België, Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
  • 13.461 professionele bezoekers uit een veertigtal verschillende landen.
  • Meer dan 21% van de bezoekers kwam uit Nederland.

SunCircle | nieuws en nieuws

SunCircle had een flinke stand op Polyclose, twee keer zo groot als twee jaar geleden, bovendien op een mooie plek, direct bij de entree. Het is een aanwijzing dat het goed gaat met het bedrijf uit Barneveld dat – heel toepasselijk – is gevestigd aan de Nijverheidsweg aldaar.

SunCircle stelde op Polyclose een nieuw, in eigen beheer ontwikkelde knikarmscherm aan de vakwereld voor. Het is de HZ-T2600, die uitgebreider wordt voorgesteld in het Thema Knikarm- en Uitvalschermen. Ook nieuw is de universele HZ-V6000 die als pergolazonwering en als bovenliggende zonwering kan worden ingezet. De maximale breedte is 6 m, de maximale uitval 5 m. Het systeem is koppelbaar. “Ritstechniek en een vernieuwd spansysteem zorgen ervoor dat het doek altijd strak staat”, vertelt Wouter Roos van SunCircle. Verschillende kleuraccenten zijn mogelijk om de HZ-V6000 naar wens van de eindgebruiker vorm te geven.

Interessant is de detaillering van de waterafvoer van de HZ-V6000. Het water dat van het doek afloopt, wordt namelijk door de aan de bovenzijde open uitgevoerde voorlijst geleid, waardoor het aan de voorkant van het scherm kan aflopen.

Marketing
Zoals meer zonweringfabrikanten en -leveranciers wil ook SunCircle zijn dealers de kans geven zich te concentreren op hun corebusiness: klanten adviseren en zonwering monteren. SunCircle is daarom bezig om een aantal marketingpakketten te ontwikkelen om de dealer op dat gebied te ontzorgen. Tijdens Polyclose had SunCircle met een aantal dealers afspraken gemaakt om daarover te praten. “Hoe de pakketten er precies uit komen te zien en hoe we ze gaan noemen, wordt in de komende tijd bepaald”, aldus Wouter Roos. “We gaan daar een aantal geselecteerde dealers nadrukkelijk bij betrekken.”

Polyclose 2018


Swela | De nieuwe doekcollectie wordt enthousiast ontvangen

Swela was wel op Polyclose, maar gaat niet naar de R+T. “Een bewuste keuze”, vertelde directeur Wouter Hof in Gent. “In Duitsland is onze marktpositie sterk en onomstreden, in de Benelux willen we onze plek terugveroveren en weer het sterke merk worden dat we hier voorheen ook waren.”

Polyclose 2018
Wouter Hof, directeur van Swela: “Onze collectie wordt gewaardeerd. Onze mensen worden gewaardeerd. Onze inspanningen worden gewaardeerd. We zijn zeer positief over de toekomst!” 

De nieuwe doekcollectie die Swela ook in de Benelux heeft gelanceerd – overigens ondersteund door een opvallende reclamecampagne – wordt door de zonweringspecialisten enthousiast ontvangen, constateert Hof. “De uitstraling van de doeken spreekt aan en de kwaliteit heeft zich bewezen en is boven iedere discussie verheven.”


Elumatec | profielbewerking voor professionals

Polyclose 2018
Elumatec, specialist in machines voor profielbewerking, toonde diverse mogelijkheden op zijn stand op Polyclose.


Roma | Duitse deugden

Wie de stand van Roma op de R+T wel eens heeft gezien, weet dat deze Duitse topaanbieder gewoon is om op beurzen stevig uit te pakken. Zo ook op Polyclose 2018. Veel producten, maar ook veel ruimte om gasten te ontvangen: net als op de R+T. Zelfs de Beierse Weißwurst met Brezen en zoete mosterd ontbrak niet. Van de overvloedige ruimte werd op donderdagavond overigens goed gebruik gemaakt, toen Roma een knallende afterparty had georganiseerd met onder andere een optreden van zangeres Maan.

Polyclose 2018

Duitse deugden
Roma is een merk dat zich met typisch Duitse deugden profileert. Dat blijkt steeds opnieuw op de beursstands van het bedrijf. Veel vitrines met opengewerkte producten die de vakman laten zien dat over elk detail is nagedacht en dat geen enkele concessie wordt gedaan aan degelijkheid, veiligheid of gebruikersvriendelijkheid. Niet voor niets is Roma in 2016 in Duitsland gekozen als een van de merken van de eeuw (www.marken-des-jahrhunderts.de).

Polyclose 2018
Toon van Osta in zijn element, uitleg gevend over de eigenschappen en de technische details van Roma producten. 


Harol | It’s in the Air

Harol heeft recent een nieuwe terrasoverkapping aangekondigd. Het is de Air die al diverse keren in Z&R is besproken en op Polyclose voor het eerst aan het grote publiek werd getoond. De Air zal straks ook op de R+T in Stuttgart te zien zijn, waar Harol met een eigen stand vertegenwoordigd is (hal 6, B62). De staanders en liggers van de Air bieden ruimte voor verticale screens, een geïntegreerde waterafvoer en andere opties, zoals glazen schuifwanden en geïntegreerde led-verlichting. “De Air is tot in de details goed afgewerkt”, aldus marketingmanager Isabelle Wintmolders van Harol. De overkapping gaat in april in productie.

Polyclose 2018
De Harol Air is de nieuwste telg binnen Harols zonweringconcept dat in 2016 de Z&R Product of the Year Award heeft gewonnen. 

Harol had nog meer interessante producten op de stand. Daaronder de SC800-ZIP Solar, een voorzetscreen op zonne-energie. “Een groot voordeel van dit product is dat het zonder breek- en installatiewerk kan worden geplaatst”, vertelde Isabelle Wintmolders. “Dat is gunstig voor zowel eindgebruiker als installateur.”

Polyclose 2018
Installeren zonder breekwerk:de Harol SC800-ZIP Solar voorzetscreen op zonne-energie.


Somfy | (Aan)drijvende kracht

Polyclose 2018


Gibus | De Italiaanse zonnefabriek

Polyclose 2018


Renson | alom aanwezig

Renson toonde op Polyclose een uitsnede uit zijn brede productrange. Het succesvolle Belgische bedrijf, dat zich steeds meer begint te ontpoppen als een wereldspeler, vroeg minimale, maar toch speciale aandacht voor zijn Fixscreen Minimal die tijdens de R+T in Stuttgart officieel zal worden gelanceerd. Dit product is uitgebreid besproken in Z&R 7 (p. 31).

Polyclose 2018
De Fixscreen Minimal heeft behalve een aantal technische eigenschappen extra smalle geleiders. Daarmee speelt Renson in op moderne architectuurstijlen, toepassing bij vliesgevels of renovatie. 

Algarve Canvas
Ook op de stand van Renson: de Algarve Canvas. Renson heeft de Algarve een upgrade gegeven, waardoor de overkapping nog strakker oogt, montagevriendelijker is geworden en nu ook uitgerust kan worden met glazen schuifwanden en/of Loggia schuifpanelen.

De Algarve Canvas is een nieuwe variant met een vast, stalen dak dat aan de onderkant is afgewerkt met een opgespannen doek (vandaar de naam), waardoor het dak de look heeft van een terrasoverkapping. Een combinatie met een deel vast, een deel lamellendak is ook mogelijk en stond op Polyclose op de stand van Renson opgesteld.

Polyclose 2018
De Algarve met links het (onzichtbare) stalen dak met aan de onderzijde het opgespannen doek. Het rechter gedeelte van de tentoongestelde overkapping had een lamellendak.


Betalux | ‘Modern, snel en innovatief’

Michel Wierda presenteerde zich op de stand van Betalux in een opperbeste stemming. Genietend van zijn stand met als blikvanger een hoge, roterende paal met daarop drie mini-markiezen. Met veel enthousiasme in Bolsward gemaakt, bleek de blikvanger gelukkig precies onder het dak van Flanders Expo te passen!

Natuurlijk realiseert Michel Wierda zich dat de markies geen product is dat zich zomaar leent voor flitsende presentaties. Aan de klassieke markies zal – zeker in zijn uiterlijke verschijningsvorm – immers zo snel niet wezenlijk iets veranderen, zo is de verwachting. Maar het is wel Wierda’s streven om Betalux zo goed mogelijk te presenteren. “We willen ons presenteren als het moderne, snelle en innovatieve bedrijf dat we zijn. Sinds vijftien jaar – Betalux bestaat in 2018 veertig jaar – concentreren we ons helemaal op de markiezenbouw. We hebben in die tijd een sterke marktpositie verworven, die we verder willen uitbouwen, niet in de laatste plaats door ons goed bij bestaande en mogelijke nieuwe dealers te presenteren.”

Polyclose 2018


Aluprof | Nieuwe vouwwand MB-86 Foldline

Polyclose 2018
De MB-86 Foldline vouwwanden zorgen voor een zachte overgang tussen een gebouw en terras of een andere seizoengebonden buitenruimte. De centrale profielkamer is uitgerust met een thermische afstandhouder met een breedte van 24 mm voor de kozijnen en 34 mm voor de deurvleugels. Het speciale beslag laat deurvleugels met een maximale massa van 100 kg comfortabel functioneren. De vleugels kunnen tot 1 m breed en 2,7 m hoog zijn. Het ruime beglazingsbereik, 14 tot 61,5 mm, maakt het gebruik mogelijk van zowel dubbel- als driedubbel en specialistisch glas (verhoogd akoestisch isolerend of inbraakwerend).


Skylux | Lichtkoepels brengen meer natuurlijk licht in huis

Polyclose 2018
Behalve voor terrasoverkappingen had Skylux op zijn stand op Polyclose ook plek ingeruimd voor zijn lichtkoepels. De iWindow2 is een vlakke lichtkoepel met dubbelwandig glas. Deze vlakke koepel heeft een eigentijds design en een hoge isolatiewaarde. De energiebesparing ten opzichte van een dubbelwandige kunststofkoepel kan oplopen tot maar liefst 63%. Nieuw is dat de iWindow2 – en ook de iWindow3 – nu ook als opengaand systeem leverbaar zijn. 


Brustor | Twee in één

Op de stand van Brustor werd Z&R ontvangen door Lieven Brutsaert, CEO van het familiebedrijf uit Gullegem in West-Vlaanderen. Hij vertelde uitgebreid over het vele nieuws dat Brustor voor het seizoen 2018 kan aanbieden. Zoveel dat Brustor er zelfs een aparte krant voor had gemaakt.

Nieuw is bijvoorbeeld dat het cassettescherm B-25 Elite nu ook met een volant met een maximale hoogte van 1,6 m kan worden uitgerust. Nieuw is ook de regenbestendige B-128 pergola-overkapping, die heel minimalistisch is uitgevoerd en nauwelijks opvalt als het dak geopend is. Deze overkapping heeft verschillende interessante extra’s, zoals een onzichtbaar geïntegreerde regengoot. En nieuw is een hoekscreen voor hoekramen glas-op-glas.

Polyclose 2018
Het knikarmscherm B-25 Elite met volant. 

Twee in een
De meest opvallende nieuwigheid die Lieven Brutsaert demonstreerde, was evenwel de Brustor-Duo, een combinatie in één cassette van een knikarmscherm en een zipscreen. Brustor heeft meer speciale producten in zijn assortiment, zoals het knikarmscherm B-29 met dubbele helling als oplossing voor naar buiten openende terrasdeuren of de B-34 met kruisende knikarmen voor veel uitval bij weinig breedte. De Brustor-Duo past ook in dat rijtje. “Het zonnescherm biedt de mogelijkheid om de zon te weren met behoud van doorkijk naar buiten”, lichtte Brutsaert toe. “Bij veel wind of als inkijk juist ongewenst is, kan de screen worden neergelaten. Als dat gewenst of nodig is, kunnen knikarmscherm en screen overigens ook tegelijk worden gebruikt.”

Polyclose 2018
De gesloten cassette van de Brustor-Duo.


Wilms | Introduceert ShutterX®

Polyclose 2018
Opbouwrolluiken (op het venster) zien er van buiten mooi uit, maar blijven binnen in de woning zichtbaar. Door de open ruimte in de binnenmuur hebben ze dus ook een negatief effect op de energieprestatie van een woning. Rolluiken op de muur hebben dat nadeel niet, maar zijn juist zichtbaar aan de buitenkant van de woning. ShutterX® van Wilms combineert de voordelen van de beide systemen, doordat het volledig luchtdicht en onzichtbaar in de spouwmuur wordt ingebouwd. Om dat mogelijk te maken, heeft Wilms tal van nieuwe technieken bedacht die terzelfdertijd een aantal voordelen op vlak van energie opleveren.    


Eosol | Insecten weren

Polyclose 2018


Allround Zonwering | Willie Wortel bestaat nog

Bij Allround Zonwering huldigen ze de opvatting dat al hun belangrijke producten eigen ontwikkelingen moeten zijn. Ze hebben in de persoon van Gerhard Groothedde daarom hun eigen Willie Wortel in dienst. “Maar al onze nieuwe ontwikkelingen zijn teamwork”, benadrukt hij. “De ervaringen van de praktijkmensen zijn in deze natuurlijk heel belangrijk.”

Veel aandacht wordt besteed aan montagegemak, zodat het de dealer op locatie eenvoudig wordt gemaakt om een product van Allround te plaatsen. Dat geldt ook voor de onderliggende terraszonwering Stilo, waarvan de kast gemakkelijk op de geleiders kan worden geklikt, waarna het systeem eenvoudig kan worden gefixeerd. De Stilo is recent opnieuw vormgegeven en compacter geworden, met alle schroeven uit het zicht.

Polyclose 2018
Drukte op de opmerkelijk vormgegeven stand van Allround Zonwering. 

Screens
De eigen screens van Allround zijn een paar jaar geleden nieuwe ontworpen. Op de vorige Polyclose was er zelfs een trampoline mee gemaakt. Het hele systeem is schroefloos, zoveel mogelijk voorgemonteerd en uitgerust met klikgeleiders om de montage zo gemakkelijk mogelijk te maken. Alle screensystemen van Allround hebben een geavanceerd opspansysteem met veren, waardoor het doek ook na jaren nog strak staat.   


Building Plastics | nieuw screenprogramma

Building Plastics presenteerde op Polyclose zijn volledig vernieuwde screenprogramma Lockscreens. De bestaande voorzetscreens zijn geheel geoptimaliseerd, met onder andere nieuwe kastvormen. Aan de geëxtrudeerde rechte kast (90°) zijn nu ook een afgeschuinde en een ronde variant toegevoegd. Een andere verbetering is dat onderlijst en doek nu nog beter aansluiten, waardoor er geen vuil in de kast kan komen.

Building Plastics liet op Polyclose ook zijn volledig nieuwe programma inbouwscreens zien. Deze screens kunnen vrijwel helemaal in de spouw van de muur worden ingebouwd en de verzwaarde onderlat verdwijnt helemaal in de kast. In opgetrokken toestand zijn de screens daarom nagenoeg onzichtbaar. Een andere verbetering is dat onderlijst en doek nu nog beter aansluiten, waardoor er geen vuil in de kast kan komen.

Polyclose 2018
De inbouwscreens van Building Plastics zijn nagenoeg onzichtbaar, niet in de laatste plaats omdat de onderlat geheel in de kast verdwijnt. 

Daarnaast heeft Building Plastics natuurlijk ook nog zijn uitgebreide rolluikprogramma dat eveneens voortdurend wordt aangepast en geoptimaliseerd. Op Polyclose was een nieuwe veiligheidsveer te zien. Ze zorgt ervoor dat een neergelaten rolluik niet kan worden opgetild. Verder was er een nieuwe, de kast afsluitende onderlat te zien.

Een speciale tak van sport zijn de zwembadrolluiken, waar Building Plastics ook sterk in is. De markt daarvoor evalueert van kunststof naar polycarbonaat. Voordelen van polycarbonaat zijn onder andere de betere mechanische eigenschappen, een hogere slagvastheid, een hogere temperatuurbestendigheid, minder vervorming en een hogere transparantie.

Polyclose 2018
Exportmanager Simon Ryckewaert en marketingcoördinator Femke Desmet van Building Plastics. 


Markiezen Nederland | Debuut op Polyclose

Polyclose 2018
Markiezen Nederland heeft in 2018 zijn debuut op Polyclose gemaakt. Het is een manifestatie van de groei die het bedrijf uit Geldermalsen in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de ambitie die het uitstraalt. Dat blijkt overigens niet alleen doordat er steeds grotere aantallen markiezen worden geproduceerd. Het leveringsprogramma wordt bovendien steeds gevarieerder. Naast standaardmarkiezen produceert Markiezen Nederland namelijk ook steeds meer andere modellen, zoals pet-, klap- en ronde markiezen, grote (horeca)markiezen, baldakijnen enzovoorts. 


Unilux | De deuren stonden op Polyclose nog even open

Over aanloop op de stand had Unilux niets te klagen, afgelopen Polyclose. Hanneke Ketelaars, marketingmanager bij Unilux, schrijft dit voor een groot deel toe aan de campagne ‘We gaan de deuren sluiten’. “Deze campagne maakt duidelijk dat we de deuren gaan sluiten voor nieuwe dealers die zich niet vóór 31 maart 2018 bij ons hebben aangemeld”, aldus Ketelaars. “Door in het seizoen niet meer toe te geven aan gelegenheidsklanten, die ook nog eens vaak met spoedbestellingen komen, kunnen we onze loyale relaties beter van dienst zijn. We maken daarmee de belofte waar om onze leverbetrouwbaarheid te waarborgen en te vergroten. Met onze unieke productiemethodiek kunnen we aan vaste klanten altijd snel en het beste product leveren.”

Polyclose 2018
Marketingmanager Hanneke Ketelaars en accountmanager Jurjen Schotanus van Unilux. (Foto: Unilux)

Het zijn de kleine dingen die het doen
Op het gebied van horren meldt Unilux geen grote veranderingen. Wel is het bestaande programma geoptimaliseerd. “Zo is er een passende aluminium onderstrip voor horren en is het gaas nog strakker gemonteerd dan voorheen. Verbeteringen die bijdragen aan een nog beter en mooier product”, aldus Ketelaars. “Daarnaast is onze online dealer login vernieuwd en verbeterd. Die wordt erg enthousiast ontvangen. Wederzijds commitment is belangrijk voor Unilux; we zoeken daar steeds meer verdieping in.”

Unilux toonde op Polyclose ook weer het Fractions programma. Mooi vormgegeven, onderhoudsvrije aluminium shutters. “Drie jaar geleden hebben we Fractions op de R+T geïntroduceerd”, aldus Ketelaars. “Er was al veel animo voor. Inmiddels melden steeds meer van onze klanten zich – ook hier op de Polyclose – als potentiële dealer.”

Polyclose 2018
Het decoratieve en praktische aluminium shutterconcept Fractions van Unilux voor binnen. 


Verano | Terrasoverkappingen en meer

Polyclose 2018
Terrasoverkappingen namen een belangrijke plaats in op de stand van Verano gedurende Polyclose. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat de totaalleverancier uit Best te bieden heeft, want Verano heeft een heel breed productenpakket.   


Deponti | Groter groeien

Het heeft al vaker in de kolommen van Z&R gestaan: Deponti grossiert in FD Gazelles voor grote groeiers. Daar lijkt nog geen einde aan te komen, want de ambities van Hendrik Kersten en Ben de Ponti zijn onveranderd groot. “We groeien de laatste jaren met tientallen procenten per jaar en dat is voor 2018 ook weer ons streven”, aldus Kersten.

Houten en aluminium terrasoverkappingen in verschillende prijsklassen zijn het hoofdbestanddeel binnen het assortiment van Deponti. Er stond er enkele op de ruime, strak vormgegeven stand opgesteld. “Er komt dit jaar nog wel iets nieuws bij”, lichtte Ben de Ponti een tipje van de sluier op. “Maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen.”

Polyclose 2018
Een boomstamtafel onder een Giallo terrasoverkapping. In dit geval zijn X-vormige voeten toegepast. De klant kan uit diverse voeten kiezen. Tegen de wand een aantal rechtopstaande bladen, zoals de dealer die desgewenst in zijn showroom kan laten zien. 

Tafelbladen
Een prominente plaats op de stand was er voor de unieke, hardhouten tafelbladen die Deponti sinds het vorig jaar in het assortiment heeft. “Ze zijn er in uiteenlopende formaten, geen twee hetzelfde”, aldus Hendrik Kersten. “Ze zijn een mooie aanvulling op het leveringsprogramma van de zonweringspecialist.” Om de bladen ook in een kleine showroom te kunnen laten zien, heeft Deponti handige houten houders gemaakt, waardoor een blad rechtop kan worden gezet. De klant is overigens niet gebonden aan het blad of de bladen die de dealer in zijn showroom heeft. Hij kan bij de dealer een blad van zijn keuze (vorm, tekening, maten) uit het magazijn van Deponti uitzoeken. Alle bladen die daar op voorraad liggen – gemiddeld zo’n vierhonderd – zijn allemaal gefotografeerd en gedocumenteerd, zodat de klant in de showroom een weloverwogen keuze kan maken.

Polyclose 2018
Een boomstamtafel met V-voet.


Brel Motors | Spreekt met de wereld

Brel is sinds 2003 actief op de markt van aandrijvingen en besturingen. Sinds 2011 timmert het heel nadrukkelijk aan de weg met innovatieve producten en dito oplossingen voor (binnen)zonwering en rolluiken. Die werden ook op Polyclose getoond.

De motoren van Brel communiceren draadloos met besturingssystemen als SmartWares, HomeWizard, Homey en KlikAanKlikUit®. Die communiceren op hun beurt draadloos met de cloud, met Alexa van Amazon en met Google Home. Brel spreekt dus met de wereld! Dat betekent in de praktijk dat eindgebruikers heel gemakkelijk van afstand toegang kunnen krijgen tot hun met Brel gemotoriseerde zonwering, raamdecoratie enzovoorts. Dat in tegenstelling tot veel andere aanbieders, die hun eigen, gesloten systemen hebben.

Polyclose 2018

Binnenzonwering
Brel heeft veel aandacht voor de automatische aandrijving en besturing van binnenzonwering. De motoren daarvoor moeten kleiner zijn. Bovendien hebben binnenzonweringspecialisten vanwege het installatiegemak een grote voorkeur voor accumotoren. Brel speelt daar met zijn productaanbod op in. Een nieuwe specialiteit van Brel is een aandrijving en besturing voor top-down/bottom-up systemen.  


Dickson | Meegaan met de tijd

Dickson presenteert geen nieuwe doekcollectie in 2018 (dat is al het vorig jaar gebeurd), maar wijzigt wel de presentatie. “Om meer duidelijkheid voor onze dealers en de eindklant te scheppen, hebben we onze collectie in drie categorieën verdeeld”, aldus Lars Huizenga, Sales Director Benelux, Zwitserland & UK van het bedrijf. “Nu is in één oogopslag te zien welke collecties – welke doeken – voor welk product geschikt zijn.”

Natuurlijk is het niet zo dat er helemaal geen nieuws is. Nieuw is bijvoorbeeld Infinty, een doek van 3,20 m breed, waarbij de inslagdraad even sterk is als de kettingdraad. Daardoor kan het zonder problemen in twee richtingen worden gebruikt, zonder dat het op termijn gaat uitrekken.

Polyclose 2018

Moderne communicatie
Dickson heeft nadrukkelijk de nieuwe media omarmd. Dat weerspiegeld het vooruitstrevende karakter van het bedrijf. Huizenga verklapt dat hij daarbij hulp uit onverwachte hoek heeft gehad: hij heeft zijn tienerkinderen om advies gevraagd! “Je moet als bedrijf actief zijn op de sociale media, maar ook op YouTube. Wij doen dat allemaal om dealers, maar ook eindgebruikers zo goed mogelijk te informeren over de producten van Dickson.” In die filosofie past ook de Dickson Connect app. “Daarmee heeft de Dickson dealer alle noodzakelijke info – foto’s, catalogi, professionele ondersteuning en documentatie – direct bij de hand en kan hij desgewenst relevante informatie per ommegaande doorsturen naar zijn klanten”, aldus Huizenga.

Polyclose 2018


Sun Paradise | Oog voor detail

Polyclose 2018
Polyclose 2018
Een mooie hoekoplossing om de open hoek van een overkapping perfect af te sluiten. 


Rainbowsol | Een beetje rebels!

Rainbowsol had op Polyclose voor een heel nieuwe aanpak gekozen: geen nadruk op producten, maar het accent op ontmoeten. Daar was de hele stand op ingericht. Tegen een wand vier producten die nu ook in zuiver wit (RAL 9010) leverbaar zijn en verder gezellige zitgelegenheid en een bar.

Polyclose 2018
Rainbowsol had geen containers vol met producten naar Polyclose gesleept… 

Een heel contrast met een aantal jaren geleden toen het team van Rainbowsol op de stand stond om met handen en voeten folders uit te delen van het toen net gelanceerde, revolutionaire Limited Edition concept. “De huidige tijd is anders”, constateert Bosch. “De markt groeit, zonweringspecialisten hebben het druk. Ze zijn bezig met werk maken. Ze zijn niet op zoek naar verandering, maar hebben behoefte aan een producent die achter ze staat, die ondersteunt en ontzorgt. Dat biedt Rainbowsol. Dat betekent niet dat we niet voortdurend bezig zijn om ons leveringsprogramma aan te scherpen, maar daar hebben we op deze Polyclose niet het accent op gelegd. Het accent lag op ontmoeten en het onderhouden van goede contacten met onze relaties.” Vervolgens gaat de volumeknop van de muziekinstallatie weer even open. Rainbowsol was op Polyclose een beetje rebels…

Polyclose 2018
Een beetje productnieuws was er wel: een aantal producten van Rainbowsol zijn nu ook standaard in zuiver wit leverbaar.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Schlappi markiezenKindow