01:34
10-11-2017

Nieuwe versie van Unilux Windowstylist App: realistische augmented reality App voor de raamdecoratiebranche

Een jaar na de introductie van de Windowstylist App introduceert Unilux – met name bekend als specialist in insectenwering – een nieuwe versie van de app voor iOS en Android. Wat is begonnen als een manier om het aluminium shuttersysteem Fractions te promoten, is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke en vooraanstaande augmented reality app voor alle mogelijke soorten raamdecoratie. Met inmiddels ongeveer 1200 raamdecoratie- en zonweringdealers die de app gebruiken, is het een serieuze tool in de markt geworden. 

De Windowstylist App scant een A4-marker die op het raam is geplaatst en projecteert daaroverheen de gekozen soort raamdecoratie, bijvoorbeeld jaloezieën. Daarna kan het gekozen product vanuit alle posities worden bekeken en geheel naar wens worden aangepast.

Maatwerk in 3D op het beeldscherm
“Doordat de marker een vaste afmeting heeft, kan het raam met de Windowstylist App nauwkeurig worden opgemeten”, aldus Bram der Kinderen, business developer bij Unilux. “Op basis van de meetgegevens kan de app een product op de juiste schaal weergeven en tevens het werkelijke formaat en de juiste prijs bepalen. Andere augmented reality apps, die geen marker gebruiken, kunnen vaak niet goed meten hoe groot of onder welke hoek iets geplaatst moet worden.”

Een andere uitdaging voor Unilux bij het ontwikkelen van de Windowstylist App was het feit dat raamdecoratie altijd maatwerk is en dus moet worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. “Het onderscheidend vermogen van de Windowstylist App zit dan ook met name in de real-time 3D rendering van de producten”, constateert Der Kinderen.

Na het op schaal brengen van het product kan de gebruiker de kleuren, verschillende openingsgroottes, materiaalsoorten en eigenschappen ervan aanpassen. Zelfs het spelen met licht door het open en dicht doen van de raamdecoratie kan worden gesimuleerd. Vanwege de vooruitstrevende techniek die aan deze geavanceerde opties ten grondslag ligt, heeft de Windowstylist App op Intirio 2016 de The Future of Shopping award gewonnen.

Met de nieuwe versie hebben we een flinke stap gemaakt om tegemoet te komen aan de wensen en behoeftes van de dealers die participeren in de ontwikkeling van de Windowstylist App”, licht Der Kinderen toe. “Zij zijn belangrijk voor ons en gaan de app toepassen in hun verkoopmix. De Windowstylist App is een innovatie en een aanvulling van de offline tools, zoals de kleurstalen en de monsters die ze normaal gebruiken.”

Kijken naar de toekomst
De Windowstylist App als digitale assistent die het inlevingsvermogen van klanten bij het kiezen van raamdecoratie drastisch vergroot, zal volgens Der Kinderen in de nabije toekomst nog meer mogelijkheden bieden. “Als er straks meerdere slimme camera’s in een smartphone worden toegepast, waarmee diepte kan worden gemeten, zal de wereld eigenlijk een grote marker worden. Op een laagdrempelige manier meerdere ramen en deuren live decoreren, zou dan zomaar de toekomst kunnen worden.”

Meer informatie over de Windowstylist App op www.windowstylist.nl

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Unilux

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners