Brel Motors
01:34
15-06-2018

Industriële topmotoren uit het VK nu ook in Nederland

Brel Motors uit Doetinchem heeft de distributie van industriële motoren van het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige merk Ellard op zich genomen. Ellard is marktleider in het VK op het gebied van zware motoren en accessoires. 

Brel Motors zal voor Ellard in de Benelux de distributie verzorgen van: 

  • Buismotoren van 35 Nm t/m 500 Nm, allemaal met noodhandbediening. 
  • Aandrijvingen voor roldeuren, van 170 Nm t/m 1000 Nm, zowel mechanisch als elektronisch. 
  • Aandrijvingen voor sectionaaldeuren,van 60 Nm t/m 150 Nm. 
  • Aandrijvingen voor snelloopdeuren, van 50 Nm t/m 180 Nm. 
  • Aandrijvingen voor branddeuren, van 100 Nm t/m 2500 Nm. 

Daarnaast biedt Brel Motors een gespecialiseerd aanbod aan bijbehorende accessoires, te weten assen, schijven en montageplaten, UPS-systemen, remmen (allemaal TÜV getest) en bedieningen en radiocontrole sets. 

Iedere aangeboden motor voldoet aan de industrienorm EN13241 voor industriële poorten en deuren, mits voorzien van de juiste accessoires, controllers en beveiliging. Om de keuze voor een type motor te vereenvoudigen, biedt Brel Motors uit naam van Ellard een uitgebreid rekenprogramma aan. Met het invullen van enkele parameters krijgt de klant het juiste motoradvies. Om alles compleet te maken, geeft het programma ook aan in welke mate de as zal doorbuigen en of dit binnen de normering valt. 

Brel Motors streeft ernaar om alle producten uit het Ellard programma die in Nederland veel worden gebruikt op voorraad te houden. Bestelling die voor 13.00 uur worden geplaatst, worden diezelfde dag vanuit het magazijn in Doetinchem verzonden en de volgende (werk)dag bij de klant aangeboden. Bij spoed is afhalen ook mogelijk. 

Brel Motors

Alles is leverbaar
“De stap van de motorisering van zonwering en raamdecoratie naar de motorisering van industriële poorten en deuren lijkt groot, maar niet voor Brel Motors”, aldus directeur Erik Budding. “Het Ellard programma komt naast ons bestaande, zeer uitgebreide programma motoren voor zonwering, rolluiken en raamdecoratie. Dat bestaat uit betrouwbare mechanische motoren en elektronische radiomotoren in de range van 3 tot en met 40 Nm.” 

Grootste assortiment motoren met oplaadbare Li-Ion accu’s
“Brel levert het grootste assortiment motoren met ingebouwde accu’s, van motoren van 15 mm doorsnede met een koppel van 0,3 Nm tot 35 mm met een koppel van 10 Nm”, stelt Budding. “Het montagegemak en het optische voordeel door de afwezigheid van kabels zijn dermate groot dat men geen andere oplossing meer wil, als deze motoren eenmaal heeft toegepast.” Zeker in de raamdecoratiebranche neemt de 25 mm accumotor een vlucht, niet in de laatste plaats door de gunstige prijsstelling. Gemotoriseerde raamdecoratie wordt daarmee voor iedereen bereikbaar. 

Spraaksturing en apps
Omdat het Brel radiosysteem open source is, kan het gemakkelijk worden gekoppeld met de meest gebruikte apps. Open protocol systemen als HomeWizard, Trust/KAKU en Homey van Athom bieden de mogelijkheid om door te koppelen naar Amazon Alexa en Google Home. Met het spraakcommando ‘screen up’ kan dan bijvoorbeeld de zonwering omhoog worden gestuurd. “Eenvoudiger kan het niet!”, besluit Budding.  

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Brel Motors

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

BUPZAluprof