Met de nieuwe oppervlakken voor Duragrain garagedeuren kan de garagedeur optimaal op de bouwstijl en het kleurenpatroon van de woning worden afgestemd. Omdat Duragrain zoveel mogelijkheden biedt, kan bij welhaast elke bouwstijl een passende deurafwerking worden gevonden.

00:48
11-11-2019

Hörmann: ‘Nu nog veel meer ontwerp­mogelijkheden voor garagedeuren’

Nieuwe oppervlakken voor Duragrain garagedeuren

Behalve veiligheid, comfort en thermische isolatie speelt bij een huis natuurlijk ook het uiterlijk een belangrijke rol. Mensen willen immers graag mooi wonen. Het design van de garagedeur is dan van groot belang, want een garagedeur neemt in een gevel alleen al door zijn dimensies een prominente plaats in.

Het nieuwe Duragrain oppervlak voor garagedeuren van Hörmann biedt met 24 decors een brede range aan ontwerpmogelijkheden.

 

Bij het vormgeven van iemands huis – en dus ook van de garagedeur – speelt individualiteit een belangrijke rol. Als gevolg daarvan kan een stijgende vraag naar een bijzondere look, bijvoorbeeld hout, beton of roestig staal (cortenstaal) worden geconstateerd. Hörmann heeft een speciaal drukprocédé ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de meest uiteenlopende designs om een garagedeur naar wens vorm te geven fotorealistisch op het gladde Duragrain oppervlak van sectionaaldeuren aan te brengen. Hörmann heeft de garagedeuren met dit nieuwe oppervlak voor het eerst in januari van dit jaar op BAU 2019 in München gepresenteerd.

De sectionaaldeuren voor garages van Hörmann met de moderne L-profilering zijn verkrijgbaar in 24 fotorealistische Duragrain decors. Voorbeelden zijn Rusty Steel (cortenstaal), Beton, Bamboe en diverse houtsoorten, zoals White Oak, Sapeli (familie van mahonie) en Teak. Deze motieven worden detailgetrouw, kleurecht en natuurlijk de garagedeuren afgebeeld en ter bescherming met een sterke lak afgewerkt. Het Duragrain oppervlak is volgens Hörmann bovendien uv-bestendig en krasvast.  

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners