Buitenleven populair
14:37
30-06-2017

Het nieuwe is eraf, maar de vaart is er nog lang niet uit!

Het buitenleven is al lang niet meer nieuw en inmiddels een volledig geaccepteerd aspect van ons leven. Tal van branches profileren zich ermee, niet in de laatste plaats ook de zonweringsector.

Het nieuwe is dus wel af van het buitenleven, maar de vaart is er nog lang niet uit. Veel buiten vertoeven, buiten chillen, buiten relaxen, buiten koken, barbecueën enzovoort blijft onveranderd populair. De zonweringbranche speelt hier op in met een keur aan producten die dat mogelijk maken. In dit Thema Buitenleven een selectie; van overkapping tot zonnezeil en van zonnescherm tot parasol. De mogelijkheden zijn schier eindeloos.

Renson
‘Lapure: minimalistisch design, maximale beschutting tegen zon, wind en regen’
De Lapure terrasoverkapping van Renson bestaat uit een zon- en waterwerend screendak dat enerzijds rust op smalle, weinig opvallende aluminium kolommen en anderzijds verankerd is aan een bestaande gevel. Opvallend aan de Lapure is dat een laterale verbinding ontbreekt, waardoor het een heel open constructie is. Met het dak gesloten, biedt de Lapure beschutting tegen zon, wind (tot 100 km/u) én regen. Bij een open dak kan volop worden genoten van de zon, waarbij het ontbreken van een voorbalk zorgt voor een open, panoramisch zicht.

Dankzij een nieuwe ontwikkelde voorlijst voor het screendak kan de Lapure voortaan in plaats van tot 4 m breed tot 6 m breed in één dakdeel worden uitgevoerd, en dat met een uitval tot 5 m. De voorlijst
– die met richt- en dimbare led-verlichting kan worden uitgerust – zorgt daarbij voor de nodige stabiliteit. Met een maximale breedte van 6 m is de Lapure tot drie keer koppelbaar tot een totale lengte van 18 m.

Renson Lapure

Verder is het nu mogelijk om Fixscreen doekzonwering en een snelle doorgang – beiden in opbouw – te monteren aan de voorzijde en de zijkanten van de overkapping. Voor de zijkanten is dan wel een extra driehoekig element nodig onder de hellingshoek van het dak die 10 tot 35° kan zijn.

De Lapure is behalve in de standaard, strakke uitvoering ook verkrijgbaar in een ‘Classic Line’ versie. De staanders van de Lapure Classic Line zijn voorzien van decoratieve lijnen in het profiel. Daarnaast worden ze bovenaan afgewerkt met een bolvormig of diamantvormig element, waardoor de overkapping kan worden aangepast aan een woning in landelijke of klassieke stijl. Ook in die uitvoering is de integratie van led-verlichting in de voorlijst en Fixscreen doekzonwering mogelijk.

Luxaflex®: 
‘altijd een oplossing op maat’
“De variatie aan buitenlevenproducten die Luxaflex® kan bieden, en daarnaast de enorme flexibiliteit in maatvoering, doeken en profielkleuren biedt voor elk terras een oplossing op maat”, aldus marketingmanager Jaap-Jene Langevoord van Luxaflex Nederland BV. “Ideaal voor particuliere of horecaterrassen, binnentuinen bij bijvoorbeeld appartementencomplexen enzovoorts. En geschikt voor alle weersomstandigheden.”

Luxaflex Fiora Compact

Hoogtepunten in het buitenlevenprogramma van Luxaflex® zijn volgens Langevoord de Fiora Compact en de Fiora Grande. De Fiora Compact is een volledig gesloten cassettesysteem voor kleinere terrassen. “Het wordt strak tegen de gevel gemonteerd en oogt heel compact”, aldus de marketingmanager. De ‘grote broer’ Fiora Grande is een volledig gesloten cassettescherm dat – ondanks een kleine kast – tot een maximale breedte van 740 cm leverbaar is. Gekoppeld kan met de Fiora Grande een breedte tot 12 m worden gerealiseerd. De maximale uitval van dit scherm is 350 cm.

Wilms
‘maak kennis met een stijlvolle en elegante terrasoverkapping’
Naast een uitgebreid gamma aan zonneschermen heeft Wilms recent de WPA0600 gelanceerd. “Een tijdloze en elegante terrasoverkapping die zowel vrijstaand als tegen de gevel kan worden geplaatst”, aldus marketingmanager Ronny Tiri van Wilms. Omdat er geen dwarsverbindingen aanwezig zijn tussen de staanders of geleiders blijft het open zicht met deze overkapping behouden als het doek is opgerold.

Wilms WPA0600

Omdat men bij Wilms veel belang hecht aan het comfort van de gebruiker, wordt er veel aandacht besteed aan de afwerking van de producten. Een brede keuze aan kleuren en plaatsingsmogelijkheden zorgt er volgens Wilms voor dat de WPA0600 perfect past bij iedere woning. “Met de WPA0600 voelt de eindgebruiker zich op vakantie in zijn eigen tuin”, aldus Tiri.

SunSquare®: 
‘pionier op het gebied van geautomatiseerde zonnezeilen’
MSK SunSquare® levert zon- en regenwering op maat en profileert zich als dé specialist en grondlegger op het gebied van geautomatiseerde zonnezeilen. MSK SunSquare® levert – ook via de zonweringspecialist – direct bij de klant en neemt zowel de 3D-simulatie als de installatie van het zonnezeil geheel voor zijn rekening.

De zonnezeilen van SunSquare® zijn volgens het bedrijf geschikt voor zowel het kleinere balkon als voor grotere terrassen, grote glaspartijen en aanbouwen. Ze worden in het binnenland toegepast, maar ook aan de kust en op de Waddeneilanden. Afmetingen variëren van 10 tot 70 m² per opstelling, waarbij de vorm kan variëren van langwerpig tot vierkant en zelfs asymmetrisch.

MSK Sunsquare

De kracht van SunSquare® zit volgens het bedrijf in de kwaliteit, de veelzijdigheid en de esthetische waarde van het product. Qua vorm en uitstraling past SunSquare® zijn zonnezeilen optimaal aan de situatie aan. Bijvoorbeeld een strakke designwoning krijgt volgens SunSquare® door een zonnezeil net de extra smaakvolle touch die nodig is om het pand ‘tot leven te brengen’. Anderzijds wordt een klassieke architectuurstijl door een zonnezeil niet aangetast, maar eerder versterkt.

SunSquare® zonnezeilen zijn maatwerk en kunnen afhankelijk van de wensen van de eindgebruiker en de situatie zowel vrijstaand als aan het gebouw worden gemonteerd. Er wordt gewerkt met motoren en besturingen van Somfy, met Soltis W96 en 86 doeken van Serge Ferrari en met kwalitatief hoogwaardige doeken van Dickson® en Sattler. Alle steunen die worden gebruikt, zijn van gepolijst rvs.

AVZ
‘eerste Solidare® zonweringen succesvol geplaatst’ 
“De Solidare® buitenzonwering is onlangs geïntroduceerd en zowel de verandazonwering als de pergolazonwering zijn al met succes geplaatst”, aldus marketingmanager Sabine Reijers van AVZ. “De Solidare® Pergola is een solide en sfeervolle schaduwbrenger, waarmee de eindgebruiker controle heeft over de elementen, waardoor het buitenleven een stuk aangenamer wordt. De Solidare® ritstechniek
– bekend van de SolidScreen® – zorgt namelijk voor een windvast doek dat rondom gesloten is en aanzienlijk minder doorhangt dan bij vergelijkbare systemen het geval is.”

AVZ Solidare Pergola

Specificaties Solidare® Pergola:
• maximale breedte 6 m,
• maximale uitval 5 m,
• standaard leverbaar in RAL 7016, 9001 en 9010,
• voorzien van SolidScreen® ritstechniek,
• ook te plaatsen tegen minder draagkrachtige wanden.

Projectmatige toepassing
Dat dit systeem ook geschikt is voor projectmatige toepassing bewijst de plaatsing door Van Vliet Kunststoffen uit het Noord-Brabantse Zeeland van vijf Solidare® Pergola zonweringsystemen bij een horecagelegenheid. “Het terras bij het restaurant is door de plaatsing aanzienlijk vergroot, zonder dat hiervoor een vergunning of dure verbouwing nodig was”, constateert Sabine Reijers. Bij dit project is als zijafsluiting de SolidScreen® met kast 150 gemonteerd. Dit screensysteem is bestand is tegen windsnelheden tot 145 km/h, wat overeenkomt met 12 Beaufort. Het heeft als bijkomend voordeel dat het ongewenste insecten buitenhoudt.

PBS: 
‘veelzijdig terrasdak’ 
“Als we het PBS terrasdak in één woord zouden moeten typeren, dan is dat woord veelzijdigheid”, aldus algemeen directeur Bas van der Aa van PBS. “De eindgebruiker kan het dak namelijk precies op zijn eigen situatie en naar zijn eigen voorkeuren samenstellen en zelfs voor een overstek kiezen.”

Voor het dak kan worden gekozen uit glas of polycarbonaat. De zijkanten en/of de voorkant kunnen worden afgesloten met vaste of flexibele glaswanden, maar ook met screens of met zijschermen. Om de wigvormige opening tussen zijwand en schuine dakrand dicht te maken, zijn spiekozijnen leverbaar. Om de zon te weren, kan worden gekozen voor onder- of bovenliggende zonwering. Verder kunnen de daken met tal van accessoires worden uitgerust, zoals verlichting en verwarming.

PBS terrasdak

“De maximale afmetingen van ons terrasdak zijn indrukwekkend”, besluit Van der Aa. “Het dak gaat tot zeven meter breed en vijf meter uitval met een glazen dak en zelfs zes meter uitval als voor polycarbonaat wordt gekozen. Ook bij de maximale overspanning volstaan twee staanders om het dak te ondersteunen.”

Solero: 
‘zestien vierkante meter vrijhangende schaduw’ 
“Vernoemd naar de Via Palestro in Toscane, staat de parasol Palestro van Solero met zijn zestien vierkante meter als een huis in de tuin”, aldus Helga van Keulen van parasolspecialist Solero uit Best.

“Nog nooit werd zestien vierkante meter schaduw zo eenvoudig over het terras verplaatst als met de Palestro”, vervolgt Helga van Keulen. “Door het intelligente rotatiesysteem draait dit scherm heel eenvoudig 360 graden om zijn as. Daarnaast is het doek ook nog eens kantelbaar, wat heel fijn is om een laagstaande zon te weren.”

Solero Palestro

De Palestro parasol is verkrijgbaar in de formaten 300 x 400 en 400 x 400 cm en wordt uitgevoerd met het volgens Helga van Keulen “ongeëvenaarde” Solero O’Bravia parasoldoek. Dit doek is niet alleen kleurvast en waterdicht, maar beschermt ook tegen de schadelijke straling van de zon. Solero kan de Palestro in beide maten in vier kleuren uit voorraad leveren. De beschikbare kleuren zijn naturel, taupe, antraciet en zwart.

De Solero Palestro wordt geleverd met een waterdichte beschermhoes en de originele Accento click-on verlichting, waarmee de zomeravonden aanzienlijk kunnen worden verlengd. Het gecoate aluminium frame roest niet en de veren aan de uiteinden van de sterke baleinen houden het doek altijd strak gespannen, ook na een zomerse bui. Het plaatsen van de parasol kan op meerdere manieren. Behalve door gebruik te maken van een tegelvoet met zware tegels, is het ook mogelijk om de parasol esthetisch in de grond te verankeren.

Nesling
‘nu ook schaduwdoeken voor balkons’
Nesling heeft naar eigen zeggen in 2005 op grote schaal het schaduwdoek in Nederland geïntroduceerd. De Nesling Coolfit schaduwdoeken, harmonicadoeken en rolgordijnen zijn gemaakt van sterk HDPE-stof met uv-filter dat maar liefst tot 95% van de schadelijke uv-stralen tegenhoudt. De doeken zijn volgens Nesling niet alleen functioneel, maar helpen daarnaast om een gezellige en decoratieve plek in de tuin te creëren.

sling coolfit schaduwdoeken

Naast de bestaande producten voor de tuin introduceert Nesling in 2017 een balkonconcept. Het omvat het balkonzonnescherm Flex Frame en het Coolfit balkondoek. In combinatie met het reeds bestaande Coolfit rolgordijn kan de eindgebruiker met het Flex Frame elk Coolfit rolgordijn in een volwaardig zonnescherm veranderen. De poten van een Flex Frame kunnen in hoogte worden versteld, waardoor ze kunnen worden ingeklemd tussen de vloer en het plafond van het balkon. Voor de plaatsing hoeft dus niet te worden geboord. Tevens is er een koppelstuk beschikbaar om meerdere frames aan elkaar te koppelen. Het Flex Frame is geschikt voor elk Coolfit rolgordijn. Zo bepaalt de eindgebruiker zelf de gewenste breedte, wat het Flex Frame geschikt maakt voor welhaast elk balkon.

Het Coolfit balkondoek zorgt volgens Nesling voor extra privacy op het balkon. Daarnaast weert het de wind en wordt het aanzien van een balkon verfraaid. Het doek is van hetzelfde materiaal als het Coolfit rolgordijn, waardoor deze twee producten uitstekend kunnen worden gecombineerd. Het Balkondoek is beschikbaar in drie kleuren en door zijn lengte van 500 cm geschikt voor de meeste balkons.

Droma
‘outdoor living’
Droma profileert zich met een breed scala aan outdoor living producten die de eindgebruiker een goed ‘buitengevoel’ moeten geven, zonder dat ze hoeven in te leveren op comfort.

RS systemen met vensterfolie
Droma producten die buiten kunnen worden gebruikt, zijn de RS Universal en de RS Smart 130 met pvc-vensterfolie. De RS Universal en RS Smart 130 met pvc-vensters zijn volgens Droma producten van hoge kwaliteit die gebruikers toestaan om ten volle van hun verblijf in de buitenlucht te genieten, ongeacht de weersomstandigheden, beschermd tegen wind en regen en zonder verlies van uitzicht.

Van de systemen die gebruik maken van de pvc-vensterfolie heeft Droma drie varianten in het assortiment:
• pvc-vensterfolie over de hele breedte van de screen met doekbanen onder en boven,
• pvc-vensterfolie in het midden,
• pvc-vensterfolie over het hele oppervlakte van de screen.

RS systemen met gaas
Een RS systeem met horrengaas biedt de mogelijkheid om binnen in huis of gebouw van de frisse lucht te genieten, zonder last te hebben van hinderlijke insecten. Horrengaas kan in combinatie met alle RS systemen worden gebruikt, dat wil zeggen met de RS Classic, de RS Universal en de RS Smart.

De eindgebruiker kan kiezen uit horrengaas in verschillende kleuren (ook gestreept) en van verschillende dikte. Droma gebruikt daarvoor producten van Copaco uit de series Insectengaas en Xtra Screen. Voor de aandrijving gebruikt Droma motoren van Somfy, Faher en anderen.

Droma RS Universal pvc-venster

Knikarmschermen
Droma heeft met de Capri en de Amalfi twee knikarmschermen in het assortiment om het buitenleven te ondersteunen. De Capri wordt gemaakt tot 550 cm breed, De maximale uitval bedraagt 300 cm. De cassette van de Capri is compact en is in verschillende varianten leverbaar, te weten als semi-cassette zonder zijkapen (voor inbouw in koven), als gewone semi-cassette en als cassettescherm. De doeken kunnen worden gekozen uit de collecties van Dickson®, Swela en Sattler. Dat betekent dat het mogelijke gamma aan kleuren en patronen erg uitgebreid is.

Het knikarmscherm Amalfi is volgens Droma heel geschikt om grote oppervlakken te beschaduwen, want het heeft een maximale breedte van 7,40 m en een maximale uitval van 400 cm. Gekoppeld is een maximale breedte van 12,00 m mogelijk. Voor de Amalfi kan uit dezelfde doekcollectie als voor de Capri worden gekozen, met dat verschil dat de Amalfi ook met een volant kan worden uitgerust.

Droma amalfi

Zonwering voor terrasdaken
Droma heeft sinds enige tijd ook zonweringen voor glasdaken en terrasoverkappingen in het assortiment. Het zijn de Sorrento Midi en de Sorrento Grande. De maximale maatvoering van een Sorrento grande is 6 x 6 m. De vormgeving en de gebruiksvriendelijkheid maakt dit volgens Droma een ideaal product voor het buitenleven. Bij het ontwerp is speciaal rekening gehouden met de afwatering van het doek, waardoor de overkapping langer mooi blijft. De Sorrento van Droma heeft als extra eigenschap dat dit product, dankzij een speciaal geluiddempend systeem erg stil is. Het zorgt ervoor dat het geluid dat door de kabel wordt produceert tot het minimale wordt gereduceerd.

Droma heeft een hele reeks accessoires, waarmee optimaal van knikarmschermen kan worden geprofiteerd. Daaronder automatische wind- en zonsensoren, verlichting, heaters en afstandsbedieningen en besturingen waar ook andere functies in kunnen worden geïntegreerd.

Corradi
‘ongeëvenaarde aantrekkingskracht voor de beste vakmensen’ 
“Een overdekt terras biedt gedurende bijna het gehele jaar bescherming tegen zon, wind en regen, waardoor de gebruiker optimaal van het buitenleven kan genieten”, aldus Emmanuel Hamelinck, country sales manager France & Benelux van Corradi. “De meerwaarde van een buitenruimte voor zowel residentiële, horeca als commerciële gebouwen zit hem in een goed en doordacht design ervan. Dat is het moment dat Corradi in beeld komt.”

“Gedurende bijna veertig jaar, ontwikkelt Corradi op maat gemaakte oplossingen voor buiten, gekenmerkt door elegantie en eenvoud, om zo te voldoen aan de noden van ieder project”, vervolgt Hamelinck. “Het gamma van Corradi is heel uitgebreid en omvat naast Pergotenda® systemen ook lamellendaken inclusief screens en zonnezeilen. Die laatste zijn afkomstig uit de nautische wereld.”

Corradi

“Corradi staat voor het vermogen om een open ruimte om te toveren tot een woonruimte en voor het op de markt brengen van gepersonaliseerde oplossingen, allemaal volledig in lijn met wat de klant wil”, aldus Hamelinck. “Hiervoor doet Corradi een beroep op een mix van ervaring, design, materiaalkennis, onderzoek en emotie. Het ‘Made in Italy’ design is voor Corradi de samensmelting tussen functionaliteit, esthetiek en R&D. Het is dus geen toeval dat Corradi als eerste de vouwdaktechnologie heeft ontwikkeld en gepatenteerd.”

Een technische en commerciële training in het Corradi opleidingscentrum, een duidelijke verkoopstrategie en de keuze om enkel met de beste dealers samen te werken, zijn allemaal zaken die er volgens
Hamelinck bij horen. “Ze maken Corradi tot een betrouwbare en exclusieve partner in de markt.”

“Hetzelfde belang hecht ons bedrijf aan service naar zijn dealers”, besluit de country sales manager. “Met als doel om de dealers te ondersteunen en opportuniteiten te zoeken om samen te kunnen groeien. Een specifieke projectservice onder de vorm van het aanbieden van kant-en-klare oplossingen voor zowel particuliere als commerciële projecten zorgen ervoor dat iedere verkoopkans een succes wordt. Een sterk, betrouwbaar, samenwerkend netwerk dat streeft naar uitmuntendheid.”

Rainbowsol
‘de Fiësta is compleet, praktisch en mooi’ 
“Een overdekt terras biedt gedurende bijna het gehele jaar bescherming tegen zon, wind en regen, waardoor de gebruiker optimaal van het buitenleven kan genieten”, aldus Emmanuel Hamelinck, country sales manager France & Benelux van Corradi. “De meerwaarde van een buitenruimte voor zowel residentiële, horeca als commerciële gebouwen zit hem in een goed en doordacht design ervan. Dat is het moment dat Corradi in beeld komt.”

“Gedurende bijna veertig jaar, ontwikkelt Corradi op maat gemaakte oplossingen voor buiten, gekenmerkt door elegantie en eenvoud, om zo te voldoen aan de noden van ieder project”, vervolgt Hamelinck. “Het gamma van Corradi is heel uitgebreid en omvat naast Pergotenda® systemen ook lamellendaken inclusief screens en zonnezeilen. Die laatste zijn afkomstig uit de nautische wereld.”

Rainbowsol

“Corradi staat voor het vermogen om een open ruimte om te toveren tot een woonruimte en voor het op de markt brengen van gepersonaliseerde oplossingen, allemaal volledig in lijn met wat de klant wil”, aldus Hamelinck. “Hiervoor doet Corradi een beroep op een mix van ervaring, design, materiaalkennis, onderzoek en emotie. Het ‘Made in Italy’ design is voor Corradi de samensmelting tussen functionaliteit, esthetiek en R&D. Het is dus geen toeval dat Corradi als eerste de vouwdaktechnologie heeft ontwikkeld en gepatenteerd.”

Een technische en commerciële training in het Corradi opleidingscentrum, een duidelijke verkoopstrategie en de keuze om enkel met de beste dealers samen te werken, zijn allemaal zaken die er volgens Hamelinck bij horen. “Ze maken Corradi tot een betrouwbare en exclusieve partner in de markt.”

“Hetzelfde belang hecht ons bedrijf aan service naar zijn dealers”, besluit de country sales manager. “Met als doel om de dealers te ondersteunen en opportuniteiten te zoeken om samen te kunnen groeien. Een specifieke projectservice onder de vorm van het aanbieden van kant-en-klare oplossingen voor zowel particuliere als commerciële projecten zorgen ervoor dat iedere verkoopkans een succes wordt. Een sterk, betrouwbaar, samenwerkend netwerk dat streeft naar uitmuntendheid.”

Unilux
‘Topspin® is een effectieve zonwering’
Het Topspin® systeem voor licht- en warmteregulering is een product van Unilux uit Boxtel. Het is sinds 1990 op de markt en steeds verder doorontwikkeld. Dat is een gevolg van de strategie van Unilux om de binnen het bedrijf aanwezige kennis zo optimaal mogelijk te gebruiken bij de innovatie binnen productgroepen. “Bestaande producten verbeteren en nieuwe oplossingen bedenken zijn hier aan de orde van de dag”, aldus Patrick van Loosbroek, CEO van Unilux.

Het Topspin® systeem is voorzien van degelijke montage-elementen en kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het glas worden gemonteerd. “Bij lichtproblemen worden de schermen vaak aan de binnenzijde gemonteerd”, vertelt Van Loosbroek hierover. “Bij warmteproblemen wordt geadviseerd om de schermen aan de buitenzijde te monteren omdat dat effectiever is.”

Het assortiment Topspin® zonweringen is opvallend breed geworden. Het varieert van gebogen, diagonale, horizontale en verticale systemen tot specifieke maatwerkoplossingen. “In die laatste categorie onderscheiden wij ons. Denk aan de afscherming of afsluiting van beweegbare elementen of bijzondere vormen”, aldus Van Loosbroek. “Bij zeer bijzondere uitdagingen bouwen we eerst een proefopstelling in onze eigen fabriek, zodat eventuele knelpunten al in een vroeg stadium worden ontdekt.”

Unilux topspin

Onbeperkte mogelijkheden
Voor toepassingen buiten kan Topspin® worden voorzien van een zon- en windautomaat, een regensensor en een afstandsbediening. Voor binnen- en buitengebruik kan de eindgebruiker kiezen uit verschillende doekkwaliteiten, ook met bijzondere eigenschappen, bijvoorbeeld brandvertragend of extra verduisterend.

De doeken kunnen in een welhaast eindeloos aantal kleuren worden gekozen en de hardware van de Topspin® kan in elke gewenste RAL kleur worden gemoffeld. Als de situatie erom vraagt, kunnen de doekrollen onder een afdekkap worden weggewerkt om ze aan het zicht te onttrekken. “Met al deze extra elementen begrijp je de hoge kwalificatie van Topspin®”, aldus Roovers tot besluit. “Het is een geweldig doeltreffend product dat veel comfort en een groot gebruiksgemak biedt.”

Onbeperkte mogelijkheden
Voor toepassingen buiten biedt Topspin® diverse mogelijkheden:
• afwerking in alle RAL-kleuren,
• doeksoort en -kleur in overleg,
• kastafdichting,
• afstandsbediening,
• zon- en windmeter,
• regensensor.

Voor binnen- en buitengebruik kan de eindgebruiker kiezen uit verschillende doekkwaliteiten, ook met bijzondere eigenschappen zoals geluidsabsorberend, brandvertragend of extra verduisterend. De doeken kunnen in een groot aantal kleuren worden gekozen en de aluminium profielen van Topspin® kunnen in elke gewenste RAL kleur worden gemoffeld. Als de situatie erom vraagt, kunnen de meelopende doekrollen onder een afdekkap worden weggewerkt om ze aan het zicht te onttrekken. “Met al deze extra elementen begrijp je de hoge kwalificatie van Topspin®”, aldus Van Loosbroek. “De meeste opdrachtgevers komen bij ons terecht omdat we flexibel zijn in het vinden van oplossingen voor werkelijk iedere uitdaging.”

Markilux
‘cassettescherm Markilux 970 bekroond met iF Design Award’ 
Markilux heeft een breed scala aan buitenlevenproducten in het assortiment. Bij al die producten besteedt het Duitse bedrijf veel aandacht aan het design. Zo ook bij het cassettescherm Markilux 970 dat in 2016 is gelanceerd en begin 2017 al de derde designprijs heeft gewonnen. Het is de internationaal gerenommeerde iF Design Award, waarvoor in 2016 meer dan vijfduizend aanmeldingen uit 59 landen zijn binnengekomen.

Hoogwaardige innovatieve schermen zijn volgens technisch directeur Gerling van Markilux ook designobjecten geworden, waarvan de vormgeving zich kan meten met die van andere designproducten. “Dat bewijst het cassettescherm Markilux 970 overduidelijk, wat wordt bevestigd door het winnen van nu al drie designprijzen, behalve de iF Design Award ook de German Design en de Plus X awards.”

Casettescherm Markilux 970

Bijzondere prijs
“De iF Design Award is voor ons altijd iets bijzonders”, vervolgt Gerling. “Het is een van de meest gewaardeerde internationale prijzen. Organisator iF International Forum Design GmbH uit Hannover profileert zichzelf als een van de oudste onafhankelijke design-instituten ter wereld. Hun designprijs is daarmee een symbool voor uitstekende vormgeving en functionaliteit.”

Samenwerking
De Markilux 970 is ontworpen door professor Andreas Kramer uit Bremen. Sinds 2001 is het de negende designprijs die hij samen met Markilux heeft gewonnen, waaronder vijf iF Design Awards voor zonneschermen. Kramer, docent aan de Hochschule für Künste in Bremen: “Een bijna twintigjarige samenwerking werpt zijn vruchten af. Het is een gezamenlijk succes, wat ons aanspoort om deze koers verder te volgen.”

Design als verkoopargument
Het verzamelen van designprijzen is echter geen doel op zich, besluit Michael Gerling: “De moderne consument koopt naast functionaliteit en kwaliteit vooral uitstraling. Daarom is het meer dan ooit belangrijk, dat producten er goed uitzien.”

Sunmaster
‘breed uitpakken met terrasoverkappingen’
Het programma terrasoverkappingen van Sunmaster in Nijkerk omvat maar liefst vier door Sunmaster als kwalitatief hoogwaardig aangemerkte terrasoverkappingen. “Daarvan is er één zeer exclusief”, wekt productmanager Lilly de Wit alvast de nieuwsgierigheid op.

Granada terrasoverkapping
De Granada serie van Sunmaster bestaat uit de Basic, de Plus en de Premium. De Basic is verkrijgbaar in een aantal vaste maten en in vijf RAL kleuren. Kenmerkend voor deze overkapping zijn het scharnierbare profiel, de flexibele dakhelling en het aluminium klik-schroefprofiel. “Met een breedte tot 7950 mm is deze overkapping eigenlijk alles behalve basic”, aldus Lilly de Wit. De Basic wordt uitgerust met vijf polycarbonaatplaten, 16 mm structuur. De maximale dakbelasting is 125 kg per m2.
Naar wens kunnen bij deze overkapping led-spots worden geleverd.

De Plus heeft dezelfde kenmerken als de Basic, met een aantal extra’s. Er is bijvoorbeeld meer aandacht besteed aan de afwerking en er kan worden gekozen uit drie sierlijsten voor de goot. Voor het dak wordt in plaats van polycarbonaat helder glas van 8 mm dik geleverd in de kwaliteit 44.2.

Het topmodel in de Granada serie is de Premium. “Dit model gaat verder waar de Plus stopt”, aldus Lilly de Wit. In aanvulling op de Plus biedt de Premium een extra versterkte goot en staanders. Dat maakt het mogelijk om de maximale breedte van 7000 mm te overspannen met slechts twee staanders op de uiteinden van de constructie. De Plus en de Premium worden geleverd als maatwerk.

Granada-Basic

Levante Exclusive
Het paradepaardje van Sunmaster is volgens Lilly de Wit de terrasoverkapping Levante Exclusive. “Het is een fraai vormgegeven designoverkapping, voorzien van veiligheidsglas. De geïntegreerde waterafvoer maakt deze overkapping een lust voor het oog. De kwaliteit van de Levante Exclusive is dermate hoog dat met de toevoeging van glazen schuifwanden een mooie, dichte wintertuin kan worden gerealiseerd.”

Standaard wordt deze terrasoverkapping afgewerkt met structuurlak in drie RAL kleuren, te weten 7016, 9010 en 9007. De maximale maten zijn 7000 mm breed x 5000 mm uitval, met slechts twee staanders. Een unieke eigenschap is volgens Lilly de Wit dat er geen zichtbaar afschot is. Standaard wordt de Levante Exclusive geleverd met stalen funderingsankers met grondplaat.

Accessoires
Sunmaster levert voor alle terrasoverkappingen bijpassende schuifwanden van glas. “Wie liever windvaste screens als afsluiting heeft, kan kiezen uit het rijke screenprogramma dat Sunmaster aanbiedt”, besluit Lilly de Wit. Screendoek met transparante vensters zijn eveneens mogelijk, evenals een dakzonwering.

Dickson®: 
‘gaat vol voor het buitenleven’ 
Dickson® heeft zijn website vernieuwd – newdickson.com – en zet vol in op het buitenleven. “Dickson® heeft de revolutie in de wereld van de zonwering al jaren geleden ingezet, met stijl en met technologie”, aldus het bedrijf op de site. De doekproducent levert zonweringdoeken die zich aan elke situatie moeten kunnen aanpassen, ongeacht of de architectuur van een huis of gebouw traditioneel of eigentijds is. “Ons zonweringdoek levert een mooie bijdrage aan de architectuur”, aldus Dickson®.

Nieuw in 2017: zonweringdoek met een design look
De collectie Solar Fabrics zorgt volgens Dickson® “voor een ware revolutie in de ideeën rond zonweringdoek en blijft verbazen door zijn stijlen, texturen en weefseleffecten.” Dickson® heeft gekozen voor opvallende of juist vage strepen en voor trendy pastel- of poederkleuren. Maar ook fel rood, zonnig geel en natuurlijk groen komen in de collectie terug. In sommige doeken zorgen witte accenten voor een nieuwe expressievorm.

De zonweringdoeken van Dickson® zijn in drie collecties ingedeeld:
Graphic Design Selection – De 32 doeken van de Graphic Design Selection – de naam zegt het al – zijn heel grafisch vormgegeven in pastel- en poedertinten. Bijvoorbeeld de jacquards Brush en Constellation laten mooie weefseleffecten zien. In deze selectie heeft Dickson® de zuivere strepen vervangen door potloodstrepen die met de hand getekend lijken te zijn.

Color design Selection – De Color Design Selection omvat 33 doeken die weefseleffecten combineren met zuivere kleurschakeringen in vuurrood, zonnig geel en natuurlijk groen. Sobere strepen in ton sur ton worden afgewisseld met witte strepen, waardoor kleuren worden geaccentueerd.

Dickson essential

Essential – Deze derde groep omvat 128 kleuren, verdeeld in zes kleurenfamilies, variërend van trendy uni’s tot eigentijdse strepen. Deze collectie is zo gevarieerd dat Dickson® ervan uitgaat dat er altijd een doek tussen zit dat perfect harmonieert of juist contrasteert met de interieurkleuren van de eindgebruiker.

Alle doeken van Dickson® worden geproduceerd uit in de massa geverfde acrylvezels. Dat geeft ze een betere weerstand tegen weersomstandigheden en zorgt ervoor dat ze duurzaam kleurvast zijn. Dickson® geeft tien jaar garantie op de kleuren.

De doeken uit de nieuwe outdoor collecties van Dickson® zijn geschikt voor alle buitenlevenproducten, knikarm- en uitvalschermen tot markiezen en van terrasoverkappingen en pergola’s tot zonnezeilen en verandazonweringen.

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Weinor Plaza VivaSwela Wouter Hof en Miriam Arend