Guillaume Janssen
01:53
13-10-2017

Guillaume Janssen: ‘Samen met onze klanten staan wij klaar voor de volgende vijftig jaar met innovatieve zonweringproducten!’

Guillaume Janssen uit Zwolle komt met enige regelmaat in de kolommen van Z&R voorbij. Meestal is dat met aansprekende zonweringprojecten, zoals Tate Britain en Park House in Londen. Soms om een prijs in ontvangst te nemen, zoals in 2013 toen de Z&R Vakprijs Beste Projectleverancier in de wacht werd gesleept. Deze keer is het om een jubileum te vieren. Guillaume Janssen bestaat in 2017 namelijk vijftig jaar! Een reden voor een ‘feestje’! 

“We kijken met trots terug op de afgelopen vijftig jaar”, zegt de huidige directeur André Janssen. “Maar daarna hebben we de blik weer direct op de toekomst gericht. Samen met onze klanten staan wij klaar voor de volgende vijftig jaar met innovatieve zonweringproducten!”

Guillaume Janssen

Innovatieve zonweringproducten is namelijk waar Guillaume Jansen zich mee onderscheidt. Rond, schuin, taps toelopend of allemaal tegelijk. Geen uitdaging is te groot voor de specialisten uit Zwolle. Dat is hoe het bedrijf in de markt bekendstaat, nationaal, maar zeker ook internationaal: Engeland, Rusland, het Midden-Oosten, het Verre Oosten enzovoorts. Maar Guillaume Janssen beheerst vanzelfsprekend ook het ‘gewone’ werk, bijvoorbeeld standaard screens in kleine of grote series. Daarnaast beschikt het bedrijf over een confectieafdeling waar zonweringdoeken worden geconfectioneerd.

Tekst: Thijs Pubben  Beeld: Guillaume Janssen
Foto boven: André Janssen (links) en twee leden van zijn team nemen de Z&R Vakprijs Beste Projectleverancier 2013 in ontvangst tijdens de Romazo Branchedag van dat jaar (www.fotoillustratie.nl).


Vijftig jaar Guillaume Janssen in twaalf stappen, toegelicht door André Janssen: 
1967 Oprichting – “Guillaume Janssen wordt opgericht als een handelsonderneming.”
1971 André Janssen aangesteld als directeur – “Met de directiewisseling wordt de handelsonderneming omgebouwd naar een productiebedrijf.”
1989 Afdeling doekconfectie opgezet – “We zijn één van grote spelers in de markt en werken razendsnel, met de modernste machines.”
1990 Transparoll & Transparoll Big gestart – “Guillaume Janssen ontwikkelt zich snel tot de belangrijkste producent van Transparoll transparante beveiligingsrolluiken met grote afmetingen. De Transparoll Big gaat tot maar liefst tien meter uit één stuk!”
1999 ZIP screens – “Als eerste producent in Europa starten wij met de productie van Japanse zipscreens.”
2008 SZ-MSW ZIP – “Guillaume Janssen koopt de Duitse fabriek Masol en begint met het door ontwikkelen van de bijzondere, gepatenteerde systemen van deze fabrikant.”
2009 MSW Specials – “Doordat we met de overname van Masol ook de patenten van het bedrijf in handen krijgen, kunnen we aan de slag met het verder perfectioneren van deze driehoeksystemen. Tot dan waren alleen nog maar kleine en eenvoudige gemotoriseerde driehoeksystemen leverbaar. Guillaume Janssen start in 2009 met de productie van de MSW Special serie met afmetingen tot zes meter breed. Een actief marketingbeleid zorgt ervoor dat deze driehoeksystemen snel wereldwijd bekendheid krijgen en aftrek vinden.”
2013 Big Inter – “Voor een winkelcentrum in Rusland hebben wij een uniek systeem voor licht- en warmteregulering voor grote glasoppervlakken ontwikkeld. Het is een gemotoriseerd systeem met een uitval van maar liefst tien meter.”
2014 MSW Dome – “Guillaume Janssen ontwikkelt de MSW Dome, een oprolbaar maatwerksysteem voor koepelvormige structuren.”
2015 SZ-MSW Sideways – “Op de R+T 2015 in Stuttgart hebben we onze in eigen beheer ontwikkelde SZ-MSW Sideways zijwaarts bewegende screen gepresenteerd. Dit product is door de R+T genomineerd voor de innovatieprijs.”
2016 SZ-MSW Curved/Sideways Curved – “Ten behoeve van de Universiteit Nijmegen ontwikkelt en produceert Guillaume Janssen de Sideways Curved, een zijwaarts bewegende screen voor ronde ramen.”
2017 Vijftigjarig bestaan Guillaume Janssen – “Met de slogan ‘uw gebouw, onze oplossing’ benaderen wij de markt. Guillaume Janssen is uw producent voor acryl- en screenconfectie en een vooraanstaande speler in zipscreens met unieke vormen en maten.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

HuisautomatiseringMarantec