Interhor
01:18
25-02-2016

Grote diversiteit Nederlandse kozijnen zet Interhor op voorsprong

Wat ramen en deuren betreft is er geen enkel land in Europa waar zoveel verschillende materialen en profielen worden gebruikt als in Nederland. Hout, kunststof, aluminium en staal worden allemaal gebruikt. Ieder materiaalsoort heeft bovendien zijn eigen diversiteit aan profielen.

Logisch gevolg hiervan is de steeds terugkerende vraag: welke hor of hordeur past in dit specifieke kozijn? Veel leveranciers van insectenwering beperken zich door maar één type profiel te gebruiken en hebben daarom gelimiteerde mogelijkheden. “Interhor onderscheidt zich hierin”, vertelt Maud van Neer, verantwoordelijk voor sales & marketing bij de specialist in insectenwering. “Ons uitgebreide assortiment profielen en de vele montagemogelijkheden bieden voor elk kozijn een oplossing, zelfs voor stalen kozijnen.”

Bij de productie van de diverse soorten horren gaan de vakmensen van Interhor uiterst secuur te werk. “Alle profielen worden onder verstek gezaagd en vervolgens met een aluminium hoekverbinder samengeperst, waardoor er een zeer starre verbinding ontstaat”, legt Maud van neer uit. “Dat resulteert in een grote stabiliteit van de hor. Het gebruik van vaste haakjes en draaihoekvergrendelingen voorkomt dat er hoeft te worden geboord en geschroefd en zorgt voor een vlotte montage. Bijstellen van de vleugels is daarmee verleden tijd.”

Bijzondere horren
Mede door het gebruik van meerdere types profielen, heeft Interhor een breed leveringsprogramma, waaronder ook bijzondere horren, vertelt Maud van Neer. “Een daarvan is de unieke, superdunne hor die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik bij vlakke kunststof- en aluminium raamkozijnen, waarbij een rolluik of zonwering direct tegen het kozijn is gemonteerd. Voorzien van UltraVue gaas is deze hor bijna onzichtbaar.”

Kenmerken van de superdunne hor zijn:
• modern en strak design,
• uiterst duurzaam,
• zeer stabiel,
• ruimtebesparend,
• eenvoudig te monteren.

Een ander bijzonder product van Interhor zijn de unieke tooghordeuren die het bedrijf kan leveren. Ze zijn helemaal uit aluminium vervaardigd en dus zeer robuust. Voorzien van Transpatec gaas zijn ze vrijwel onzichtbaar.

Kenmerken van de tooghordeuren zijn:
• eenvoudig in het gebruik,
• moderne S-greep als tussenstijl op
iedere gewenste hoogte,
• standaard voorzien van een 10 cm
hoge schopplaat,
• de mogelijkheid om een kattenluik
toe te voegen,
• speciaal ontwikkelde scharnieren die voorkomen dat de deur ‘klem’ draait,
• voorzien van een magneetsluiting voor
een goede afdichting.

Producten als de superdunne hor en de tooghordeur zorgen ervoor dat Interhor zich onderscheidt in de markt. “Wij kunnen altijd voor een passende oplossing zorgen”, besluit Maud van Neer.

Tekst: Thijs Pubben   Foto’s: Interhor

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

Stobag