00:42
14-05-2016

Eosol: ‘de nieuwe generatie horren’

Eosol – dat zich profileert als ‘grootfabrikant in horren’ – is voornamelijk actief op de Belgische markt. “Eosol onderscheidt zich met horren van hoge kwaliteit, die zo weinig mogelijk opvallen in de architectuur van de woning”, aldus Joris Meeussen van Eosol. “Op de afgelopen Belgisch bouwbeurs Batibouw is aan Eosol een architectenlabel toegekend, een duidelijke bekroning voor het hoogstaande gamma.” 

Ook op Polyclose 2016 is Eosol opgevallen bij de professional, vervolgt Meeussen. “Deze keer ook met veel interesse vanuit Nederland. Eosol is voortdurend op zoek naar het betere zonweringspecialist- of timmerbedrijf in Nederland dat gelooft in kwaliteit en productdifferentiatie en de producten van Eosol wil gaan verdelen.”

SelfClose sluitmechanisme
“De absolute innovatie van Eosol op Polyclose was het nieuwe en gepatenteerde SelfClose sluitmechanisme”, vertelt Meeusen. “Bij het openen van het schuifvliegenraam, zorgt SelfClose ervoor dat het zich zachtjes terug sluit. Dus nooit meer openstaande schuifvliegenramen! Hiermee lanceert Eosol als eerste fabrikant een soepel werkend, vlot te installeren en duurzaam sluitsysteem.”   υ

De topper voor de Nederlandse markt is volgens Meeusen de Scenica XL. “Het is een rolhor met vlak gaas van ongekende kwaliteit. Met zijn breedte van 2000 en hoogte van 3400 millimeter kan de Scenica XL alle afmetingen aan. Een robuuste maar soepele ketting, de aluminium onderstrip en het vlakke, windvaste gaas zijn alvast de belangrijkste kenmerken.”

Z&R Online partners