02:49
17-05-2018

Een bijzonder bedrijf is klaar voor de toekomst

Guillaume Janssen proost op 50 jarig jubileum in Stuttgart

De vijftigste verjaardag van Guillaume Janssen was in 2017. Het feestje werd dinsdag 27 februari tijdens de R+T 2018 in Stuttgart gevierd. Dat de festiviteiten in Stuttgart plaatsvonden, was natuurlijk geen toeval. Guillaume Janssen is immers niet alleen in Nederland, maar ook internationaal actief. De bijzondere zonweringsystemen die het bedrijf ontwikkelt en produceert worden namelijk overal ter wereld toegepast. 

In Z&R zijn in het verleden al diverse buitenlandse projecten van Guillaume Janssen de revue gepasseerd. In Londen bijvoorbeeld, waar het Zwolse bedrijf (speciale) zonwering heeft geleverd voor het negentiende-eeuwse museumgebouw Tate Britain en voor het asymmetrische, organisch gevormde Park House nabij Oxford Street. Voor dat laatste gebouw werden tweehonderd gebogen SZ-MSW screens geleverd, die door de vorm van het Park House allemaal anders zijn. 

Met zijn ervaren team, een up-to-date machinepark en enkele nieuwe producten is Guillaume Janssen klaar voor de toekomst, aldus directeur André Janssen. “Dit jaar introduceren we de BigVertico en de SZ-MSW Parallellogram. BigVertico zijn rolgordijnen uit één stuk tot 30 meter en een hoogte van acht meter. De SZ-MSW Parallellogram is een zipscreen met – de naam zegt het al – een parallellogramvorm.” 

Screens en zipscreens
(Bijzondere zip)screensystemen zijn de specialiteit van Guillaume Janssen. “Wij zijn de Europese grondlegger van het zipsysteem en hebben meer dan achttien jaar ervaring met de verwerking ervan”, licht Janssen toe. “Wij beschikken dan ook als enige over de originele rits. Ze is centrisch getand voor een perfecte oprolling. Dankzij onze ervaring kunnen wij systemen produceren tot een breedte van acht en een hoogte van vijftien meter. Door een breed scala aan verschillende onderdelen en systemen, kunnen wij eindeloos kasten, geleiders en eindlijsten combineren tot custom made zipscreens.” 

SZ-MSW serie
“Door de toepassing van verschillende, unieke veersystemen kunnen de zipsystemen uit onze SZ-MSW serie horizontaal of onder elke hoek bij daklichten, lichtstraten of andere glaspartijen worden gemonteerd”, vervolgt Janssen. De screens kunnen naar wens van boven naar beneden, van beneden naar boven, horizontaal, schuin of zijwaarts bewegen en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. 

SZ-MSW 125
Serresysteem met kleine cassette van 125 mm

SZ-MSW 1000, Big en Big+
Serresystemen tot grote breedtes en uitval

SZ-MSW Curved Gebogen zipscreen

SZ-MSW Sideways en Curved Zijwaarts gesloten (gebogen) zipscreen

SZ-MSW Parallellogram
Parallellogramvormige zipscreen

MSW serie
De MSW specials zijn oprolbare doekoplossingen. “Ze zijn uitgerust met ons unieke veersysteem, waardoor het doek strak wordt gehouden”, aldus Janssen. “Een ideale oplossing om dakkoepels en lichtstraten te verduisteren.” De MSW Specials kunnen in alle mogelijke vormen en maten worden gemaakt, met de looprichting van boven naar beneden, van beneden naar boven, horizontaal of zijwaarts en zowel voor binnen- als buiten. 

MSW 2000
Driehoekige screens

MSW 3000
Trapeziumvormige screens

MSF 400 Afgeschuinde, veelhoekige screens

MSW Round
Boogvormige screens

MSW Dome Screens voor koepels

De MSW Dome is een gebogen, driehoekige screen die speciaal is ontwikkeld om gebogen constructies of koepels van glas – bijvoorbeeld in atriums, winkelcentra en luchthavens – van zonwering te voorzien. Het zonlicht kan erdoor worden gereguleerd en de warmte geweerd. “Deze MSW Dome screens volgen de gebogen vorm van het glas en dragen ertoe bij dat de architectonische uitstraling van een gebouw volledig bewaard blijft”, aldus Janssen. 

Overige eigenschappen van de MSW serie: 

Zowel met zonwerend als verduisterend doek toepasbaar. 

Voldoet aan windklasse 3: windvast tot en met 6 Beaufort. 

Het geïntegreerde koordsysteem zit verborgen in de geleiders. 

Afwijkende vormen mogelijk. 

Transparoll
Het gepatenteerde transparante rolluik Transparoll bestaat uit een sterk pantser van aluminium ribben en stroken van 6 mm dik, slagvast polycarbonaat dat oprolt in een compacte kast. “Het biedt veiligheid omdat het bijna onverwoestbaar is”, stelt Janssen. “Extra borging aan de onderzijde is mogelijk. Omdat het transparant is, biedt het uitstekend zicht op een etalage of presentatie.” Transparoll is leverbaar in lichtere en zwaardere uitvoeringen, voor zowel voor binnen als voor buiten. 

Doekconfectie
Guillaume Janssen heeft ook een afdeling doekconfectie. “Onze ervaren medewerkers zorgen voor een deskundige productie van zowel acryl- als screendoeken”, aldus André Janssen tot besluit.


Vijftig jaar Guillaume Janssen: 

1967
De handelsonderneming Guillaume Janssen wordt opgericht. 

1971
André Janssen wordt directeur en bouwt de handelsonderneming om tot een productiebedrijf. 

1989
De afdeling doekconfectie wordt opgezet. 

1990
Transparoll en Transparoll Big transparante beveiligingsrolluiken worden in het leveringsprogramma opgenomen. 

1999
Start van de productie van Japanse zipscreens. 

2008
De Duitse fabrikant Masol wordt overgenomen. Guillaume Janssen start met het door ontwikkelen van de bijzondere, gepatenteerde systemen van deze fabrikant. 

2009
Met behulp van de patenten van Masol worden de driehoeksystemen verder geperfectioneerd. De productie van de MSW Special serie met afmetingen tot zes meter breed wordt gestart. 

2013
Big Inter, een systeem voor licht- en warmteregulering voor grote glasoppervlakken, wordt gelanceerd. 

2014
De MSW Dome voor koepelvormige structuren wordt ontwikkeld.

2015
Op de R+T 2015 in Stuttgart wordt de in eigen beheer ontwikkelde SZ-MSW Sideways zijwaarts bewegende screen gepresenteerd en genomineerd voor de R+T Innovation Prize. 

2016
Voor de Universiteit Nijmegen wordt de SZ-MSW Sideways Curved ontwikkeld, een zijwaarts bewegende screen voor ronde ramen. 

2017
Guillaume Janssen viert zijn vijftigjarig bestaan: ‘Uw gebouw, onze oplossing 

2018
Introductie van de BigVertico en de SZ-MSW Parallellogram. Daarnaast wordt in 2018 het machinepark voor de productie van bijzondere systemen en de doekconfectie vernieuwd. 

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Guillaume Janssen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Z&R Online partners

WilmsCoulisse