Twin Pull
01:18
16-05-2018

Coulisse stelt voor: Twin Pull, kindveilige oplossing voor rolgordijnen | Z&R Product of the year

Coulisse heeft met Twin Pull een comfortabele en eenvoudige oplossing gerealiseerd voor het kindveilig maken van nieuwe en bestaande rolgordijnen, zonder dat daar extra onderdelen of losse accessoires voor hoeven te worden gebruikt. Het unieke Twin Pull mechaniek is uitwisselbaar met het conventionele kettingmechaniek en kan eenvoudig worden geïnstalleerd en bediend. 

Kindveiligheid
Wereldwijd is de wet- en regelgeving met betrekking tot de kindveiligheid van producten in woningen en gebouwen steeds strenger geworden. Daardoor is mede de vraag naar oplossingen voor kindveilige rolgordijnen in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het conventionele kettingmechaniek voor rolgordijnen heeft een ononderbroken lus en is daarom niet kindveilig. De oplossingen om dit mechaniek wel kindveilig te maken, bevatten vaak extra, losse accessoires en zijn niet gebruikersvriendelijk of beperkt in hun toepassing. 

Kindveilig mechaniek
Het Twin Pull mechanisme van Coulisse biedt alle goede eigenschappen van het vertrouwde kettingmechaniek, maar zonder de onveilige lus. De bedieningsketting is namelijk letterlijk doorbroken. Zo ontstaan twee kettingen zonder lus, die intrekbaar zijn gemaakt om het mechaniek aan te drijven. Eén doorlopende beweging om een rolgordijn te bewegen is bij de Twin Pull vervangen door een herhaalde, korte beweging. 

Het ontwerp van Twin Pull is van nature kindveilig. Dankzij de geïntegreerde intrekbaarheid van de kettingen zijn de gangbare kindveilige oplossingen, zoals kettingspanners en break away onderdelen met al hun beperkingen, niet langer nodig. 

Twin Pull

Intuïtieve bediening
Dankzij de intuïtieve bediening van het systeem kan iedereen het direct gebruiken, zonder enige instructie: wanneer aan de voorste ketting wordt getrokken, beweegt het rolgordijn omhoog en wanneer aan de achterste ketting wordt getrokken, beweegt het rolgordijn naar beneden. Ook de installatie is eenvoudig en snel, want de montage van extra accessoires om de kindveiligheid van een systeem te verhogen is niet meer nodig. 

Toegankelijke oplossing
Dankzij het relatief geringe aantal onderdelen en de eenvoudige assemblage is het kindveilige Twin Pull systeem van Coulisse een laagdrempelige oplossing voor rolgordijnen. Het conventionele kettingmechaniek in de rolgordijnbuis kan eenvoudig worden vervangen door het vergelijkbare Twin Pull mechaniek. 

Twin Pull is geschikt voor ramen van verschillende afmetingen en toepasbaar op rolgordijnbuizen met een diameter tot 50 mm, 0,8 Nm. Het systeem is ook geschikt voor de bediening van rolgordijnen voor hoge ramen: de lengte van de kettingen is namelijk variabel. Het mechaniek is verkrijgbaar in zes kleuren, inclusief bijpassende kettingen, kettinggewichten en wands. 

Tekst en beeld: Coulisse

Z&R Online partners

Swela