Coulisse
01:20
16-05-2018

Coulisse stelt voor: Revolutionaire Pull Motion motoren voor raambekleding in woningen | Z&R Product of the year

Coulisse presenteert met Pull Motion een baanbrekende automatiseringsoplossing voor raambekleding, speciaal ontwikkeld voor toepassing op de woonmarkt. De draadloze Pull Motion motoren met geïntegreerde, USB-oplaadbare batterij kunnen worden bediend met een afstandsbediening, mobile app of met de hand, direct aan het systeem. 

Internet of Things
Steeds vaker worden apparaten in en om huis die we dagelijks gebruiken, waaronder verlichting en thermostaat, door het Internet of Things met elkaar en met het internet verbonden. Deze en andere slimme technologieën maken ons leven comfortabeler, efficiënter en veiliger. Raambekleding kan wezenlijk bijdragen aan het wooncomfort, maar maakt desondanks nog maar zelden deel uit van slimme, onderling verbonden thuisnetwerken. De oplossingen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn vaak prijzig en lastig te installeren vanwege de benodigde technische kennis, bekabeling en andere hulpmiddelen. 

Coulisse

Revolutionaire oplossing
Coulisse heeft daarom Pull Motion ontwikkeld. Deze motoren kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd, geprogrammeerd en bediend en functioneren volledig kabelvrij. De draadloze motoren van Pull Motion hebben een geïntegreerde, USB-oplaadbare batterij en kunnen op iedere gewenste manier en vanaf iedere plek worden bediend. Pull Motion werkt van overal op de wereld met een mobiele app, in huis met een afstandsbediening en direct aan het systeem door een korte ‘pull’ aan de ketting of bedieningsstaaf die aan de motor is bevestigd. Door de intuïtieve pull-functie heeft iedereen altijd de mogelijkheid om de geautomatiseerde raambekleding semi-handmatig te bedienen als afstandsbediening of smartphone met app even buiten bereik zijn. Denk bijvoorbeeld aan gasten of bezoekers die mogelijk niet over deze bedieningsmogelijkheden kunnen beschikken. 

Eenvoudige installatie
De Pull Motion motoren kunnen eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Dankzij de geïntegreerde lithium-batterij, die oplaadbaar is met een universele micro USB-kabel, kan dat volledig draadloos, niet anders dan bij een raambekleding met handmatige bediening. De Pull Motion motoren zijn stil en energiezuinig. Bij gemiddeld gebruik hoeft de motor slechts één of twee keer per jaar te worden opgeladen. 

Coulisse

Slimme woningen
De met radiotechnologie uitgeruste pull-motoren kunnen worden geautomatiseerd met de Motion app. Met behulp van deze app kunnen gebruikers raambekleding toewijzen aan ruimtes, scenario’s maken en timers instellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de gemotoriseerde rolgordijnen in de badkamer volautomatisch op werkdagen om zeven uur ’s ochtends naar 28% te sturen. Op die manier kunnen de draadloze motoren van Pull Motion met de Motion app volledig worden aangepast op het dagelijkse ritme van de gebruikers.

Tekst en beeld: Coulisse

Z&R Online partners

Swela