Building Plastics
02:51
13-04-2018

Building Plastics heeft een nieuw screenprogramma

Building Plastics heeft op Polyclose en de R+T 2018 zijn volledig vernieuwde screenprogramma voor het voetlicht gebracht. De bestaande voorzetscreens zijn geheel geoptimaliseerd en er is een volledig nieuw programma inbouwscreens gepresenteerd. 

Building Plastics was tot enkele jaren geleden vooral bekend als producent van rolluiken, maar heeft zijn leveringsprogramma sinds enkele jaren uitgebreid met screens om een veelzijdigere bescherming van het raam te kunnen bieden. “Zonwering – en dan met name verticale zonwering – wordt steeds belangrijker”, constateert directeur Thibaut Suys van Building Plastics. “Voor comfort en privacy, maar zeker ook vanwege de energie-efficiëntie die erdoor wordt bereikt.
Winters kun je zoveel mogelijk van de binnenvallende zonnewarmte profiteren, ’s zomers kun je de zon weren om opwarming en oververhitting te voorkomen. Dat betekent dat het energieverbruik en de kosten voor verwarming en koeling – airco – kunnen dalen en dat het E-peil van een woning of gebouw daalt. Overigens wordt buitenzonwering dan als een effectiever instrument beschouwd dan binnenzonwering.” 

Building Plastics
Energie-efficiëntie van zonwering kan aanzienlijk worden vergroot door automatisatie. 

De energie-efficiëntie van zonwering kan aanzienlijk worden vergroot door automatisatie. “Onze screens zijn mede daarom eenvoudig in gebruik en bediening”, benadrukt Suys. “Bij motorbediening kunnen de screens worden bestuurd met een schakelaar, maar ook gecentraliseerd via een huisbesturingssysteem. De speciale motoren die Building Plastics gebruikt, zijn geluidsarm en volledig onderhoudsvrij.” 

Ritstechnologie
Ritstechnologie zorgt ervoor dat er bij een screen geen tussenruimte is tussen het doek en de geleiders. Daardoor wordt een hinderlijke lichtspleet en daarmee binnentredend licht voorkomen. Bovendien worden insecten geweerd. “Geen last dus van vervelende beestjes in huis als er op een zomerse dag wordt geventileerd”, stelt Suys met tevredenheid vast. “Onze zipscreens vervullen dus tevens de functie van vliegenraam.” Daarnaast helpen screens om de privacy van de bewoners van een huis of de gebruikers van een bedrijfspand te vergroten. 

Building Plastics
Door het gebruik van screens kan de energiebehoefte van een woning dalen omdat de warmte wordt geweerd en er minder of niet meer hoeft te worden gekoeld. 

Innovatieve technologie
De heersende opvatting is dat een Belg met een baksteen in zijn maag wordt geboren, maar natuurlijk houden niet alleen Belgen van mooie huizen. Building Plastics speelt daar met de kwaliteit van zijn screenprogramma op in legt Thibaut Suys uit. “Voor onze screens maken wij gebruik van de buitenscreentechnologie Improved Screen. Daarmee is het screendoek aan de boven- en onderzijde en aan de zijkanten onder alle weersomstandigheden strak opgespannen en worden afdruklijnen op het doek voorkomen. Daarnaast zijn onze screens standaard uitgerust met een slimme motor die altijd voor een goede doekspanning zorgt.” 

Duurzaam gekleurd
De screens van Building Plastics zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Het lakwerk gebeurt in eigen beheer, in een volautomatische en 100% groene lakkerij, waarover Z&R al eerder heeft bericht. “Wij beschikken permanent over meer dan 350 verschillende kleurpoeders”, licht Suys toe. “Bovendien bieden we verschillende afwerkingsmogelijkheden aan: mat, glanzend, structuur of metallic. De kleur van de hardware van een screen sluit dus altijd perfect aan bij de stijl van de woning of het gebouw. In combinatie met een brede waaier aan doekkeuzes, kastvormen en inbouwmethodes komen onze screens daarom bij elke bouwstijl volledig tot hun recht.” 

Building Plastics
Een inbouwscreen, waarbij de kast is geïntegreerd in de spouw van de muur. 

Drie montagevarianten
Bij de ontwikkeling van het screenprogramma heeft Building Plastics rekening gehouden met verschillende bouwstijlen en montagesituaties. Voor zijn screens biedt Building Plastics drie montagemogelijkheden aan:
Inbouw – De kast wordt geïntegreerd in de spouw van de muur.
Opbouw – De kast wordt boven op het kozijn geplaatst.
Voorzet – De kast wordt voor het raam op de buitenmuur geplaatst. 

“Bovendien hebben we veel aandacht besteed montagegemak en gebruiksvriendelijkheid”, zegt Thibaut Suys tot besluit. “We zijn er zeker van dat zowel onze dealers als de eindgebruikers zeer tevreden zullen zijn met de screens van
Building Plastics!” 


Improved Screen
Improved Screen is een concept van Sunconfex dat meerdere technieken omvat: 

Improved Zip Technology – Geen rimpelvorming in het screendoek. Dankzij een nieuw ontwikkelde ritsband zit het doek te allen tijde strak in de zijgeleiders. 

Building Plastics
Building Plastics gebruikt Improved Screen van Sunconfex, onder andere het Clickon montageprofiel. 

Visitex onderlatbevestiging – Met deze nieuwe techniek wordt de onderlat esthetisch en strak aan het doek bevestigd, zonder zichtbare lasnaad. 

Clickon montageprofiel – Clickon is een technologie voor de bevestiging van het screendoek aan de bovenrol die twee belangrijke voordelen combineert. In de eerste plaats zorgt het plug and play principe ervoor dat het doek sneller aan de bovenrol kan worden bevestigd dan met traditionele technieken. In de tweede plaats is het gebruikte profiel zo vormgegeven dat er bij de bevestiging geen verdikking optreedt, waardoor in het doek geen afdruklijnen ontstaan. 


Windvast
Windtesten hebben aangetoond dat de screens van Building Plastics in neergelaten positie windvast zijn tot minimaal 130 km/h met een doek van 3 x 3 m. “Bij de test hebben we een stamdoek gebruikt dat niks doorlaat, terwijl onze concurrenten voor de tests meestal een luchtdoorlatend glasvezeldoek gebruiken”, aldus Suys. Bovendien hielden screendoek en hardware stand tot snelheden van meer dan
150 km/h. “De conclusie is dus dat de windvastheid van onze screens absoluut is gegarandeerd!” 

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Building Plastics
Uitgelichte foto: 
Building Plastics heeft zijn eigen poedercoating.

Z&R Online partners

RensonAluprof