Wilms stelt voor: Rolluiken en screens voor luchtdicht bouwen | Z&R Product of the year

Net als van ramen en deuren, staat de evolutie van rolluiken en zonwering niet stil. Terwijl Wilms met ZipX®Zero al een oplossing voorhanden had om een screen luchtdicht in de spouwmuur weg te werken, zonder dat er aan de binnenmuur wordt geraakt, bestond zoiets voor rolluiken nog niet. Nu wel: ShutterX®! 

Met ShutterX® kan Wilms nu ook een rolluik aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Sterker nog, de isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het rolluik wordt vervangen door een composiet verstevigingsprofiel dat ter hoogte van de kast in de binnenmuur wordt ingebouwd. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over. Ook kan dankzij deze innovatie het raam vanaf nu aan de bovenzijde aan de binnenmuur worden bevestigd. 

Verder voorziet Wilms zowel aan de bovenzijde als aan de zijkanten van het raam een kader van isolerende constructieplaten. Ze vangen perfect het temperatuurverschil tussen de koude buitenlucht en de warme binnenlucht op. Om in de winter geen last meer te hebben van koude vensterbanken moet dat temperatuurverschil ook aan de onderkant van het raam worden opgevangen. Wilms maakt daarvoor gebruik van een composiet raamondersteuningsprofiel, waarop zowel de binnen- als de buitenvensterbank rust. Het profiel vormt de barrière tussen de koude van buiten en de warmte van binnen en zorgt er verder voor dat de onderzijde van het raam eenvoudig waterdicht kan worden afgewerkt. 

Omdat het volledige systeem lucht- en waterdicht wordt afgewerkt, wordt er over gewaakt dat er aan de binnenzijde van de woning nergens condensatie of vochtproblemen kunnen optreden. Al deze technieken, specifiek ontwikkeld voor ShutterX®, zijn eveneens beschikbaar voor ZipX®Zero. Particuliere klanten die graag de combinatie van rolluiken en screens in hun woning willen, hebben de mogelijkheid om in de kast van ShutterX® in plaats van een rolluikblad een screendoek te voorzien. Op deze manier blijft hetzelfde buitenaanzicht voor de woning gegarandeerd. Onderhouds- of reparatiewerkzaamheden kunnen eenvoudig vanaf de buitenzijde van de woning worden uitgevoerd. 

Bij het ontwikkelen van ShutterX® en ZipX®Zero heeft Wilms zowel aan de consument als aan de installateur gedacht. Niet enkel het gebruiksgemak voor de consument staat centraal, maar Wilms legt evenzeer nadruk op installatiegemak. De producten van Wilms worden daarvoor zo licht en handelbaar mogelijk gemaakt. Bovendien is vanaf de start van de ontwikkeling rekening gehouden met de levensduur en het onderhoudsgemak van de producten. Duurzaamheid zit immers in het DNA van Wilms. 

Tekst en beeld: Wilms