Vera: ‘Rolluikenprogramma met een duidelijke lijn’

Michèl Willemse, directeur en eigenaar van Vera Venray, is van mening dat de basis van het succes van zijn bedrijf schuilt in een duidelijke propositie naar de klanten toe. “We leveren goede rolluiken, uitsluitend van Heroal, en doen dit flexibel en snel. Daarbij ligt onze focus op de RS38 lamel.” De reden voor de keuze voor deze lamel is de lange geschiedenis die men er in Venray mee heeft. “Het is vanaf de eerste dag een succesnummer en eigenlijk ook wel een beetje een Limburgse aangelegenheid”, aldus Willemse. “Vera is in deze contreien namelijk bekend geworden met de Mini E, zoals de RS38 vroeger heette. Klanten zweren erbij. Bestellingen die binnenkomen, laten nog steeds Mini E zien. Het zit er gewoon ingebakken en men wil niets anders. Dat wordt ondersteund door eigen onderzoek dat we in de markt hebben gedaan. Het geeft aan dat er tot op heden geen betere minilamel bestaat!” Ofschoon Vera Venray de focus op de RS38 lamel legt, staat het bedrijf ook open voor alle mogelijke specialiteiten die klanten aanvragen. 

Bij Vera is men van mening dat in een goed rolluik een goede, moderne motor hoort. “Door het standaard toepassen van de Somfy RS100 motor in onze rolluiken leveren we een topcombinatie”, aldus Willemse.

Sinds het aantreden van Michèl Willemse bij Vera Venray wordt de markt anders benaderd. Het bedrijf expandeert in een rap tempo dankzij het nieuwe By Michèl verkoopconcept, waarbij niet meer alleen regionaal wordt geleverd, maar klanten door het hele land worden bediend. “Adel verplicht”, aldus Michèl Willemse. “Men is het van mij gewend dat ik ook kwaliteit lever als het op distributie aankomt en ik zie het als een uitdaging om uiteindelijk landelijk dekkend te werken. Dat dat wordt gedaan met Heroal als merk – in principe op meerdere plaatsen te koop – wil zeggen dat onze toegevoegde waarde enorm belangrijk is om te kunnen uitbreiden. Die toegevoegde waarde bieden we door ons toegankelijk op te stellen en flexibel te zijn in productie en levering. We lopen gewoon een pas harder dan de rest. Wij zijn er klaar voor!”