VELUX geeft spinningzaal extra licht, lucht en ruimte

Spinningclub BEAktief start het nieuwe seizoen in een nieuw en fris jasje

Fietsen onder een heldere hemel zonder de ongemakken van hevige wind of regen: het kan sinds kort bij spinningclub BEAktief uit Woerdens Verlaat. Door de donatie van daglichtspecialist VELUX werd het mogelijk om in de spinningzaal een gezond binnenklimaat te creëren door het dak te voorzien van maar liefst zes dakramen. Daardoor kunnen bezoekers nu genieten van volop daglicht en frisse lucht tijdens het spinnen.

Een verbouwing van vier maanden was nodig om de spinningzaal van Indoor Cycling Club BEAktief een compleet nieuw uiterlijk te geven. Inmiddels heeft de sportzaal zes VELUX dakramen met buitenzonweringen gekregen, zijn de wanden opgeknapt en ligt er een nieuwe vloer. “De ruimte was voorheen vrij donker en benauwend maar is nu een oase van licht met voldoende frisse lucht,” vertelt Irma Langelaan, mede-eigenaar van BEAktief. “In het VELUX Daglicht Advies Centrum hebben we samen met de adviseurs en onze aannemer Niesing bouwbedrijf bepaald wat de mooiste oplossing zou zijn. Uiteindelijk besloten we het dak weer in oude staat te herstellen. Dit vergrootte de ruimte en dankzij de zonweringhouden we met één druk op de knop overdag de warmte buiten. Ook kunnen we nu voldoende frisse lucht binnenlaten door de dakramen te openen. Tijdens een intensieve spinningsessie is dat echt ontzettend fijn!”

BEAktief kreeg de nieuwe dakramen cadeau van VELUX, die in het kader van haar 75ste verjaardag zelf cadeautjes uitdeelde. Iedereen kon een sportclub opgeven die het verdiende geheel gratis lichter, comfortabeler en gezonder te worden. Uit de ruim 250 reacties koos de jury van VELUX Nederland voor BEAktief.

Complete metamorfose
De twee eigenaars Irma Langelaan en Erwin Klein hadden vorig jaar al zelf een start gemaakt met het vernieuwen van de spinningzaal. Zo lieten ze alle oude spinning-fietsen vervangen. Toen de club ook het lage plafond en de ruimte onder handen wilde nemen, bleek daar geen budget meer voor. “De donatie van VELUX kwam dan ook als geroepen, net als de vele vrijwilligers die ons hebben geholpen bij de maandenlange verbouwing,” aldus een enthousiaste Irma. “Inmiddels is de verbouwing af. We kunnen gerust spreken van een complete metamorfose.”

Kijk voor meer informatie over Indoor Cycling Club BEAktief op www.beaktief.nl.

BEAktief BEAktiefBEAktief