Sunmaster ziet de sun schijnen

Euforisch over 2017, optimistisch voor 2018

Sunmaster heeft een goed jaar achter de rug en kijkt vol optimisme uit naar het nieuwe seizoen. Dat het bedrijf uit Nijkerk de wind in de zeilen heeft, blijkt uit het feit dat er een uitbreiding aan staat te komen. Vanaf 1 januari heeft Sunmaster namelijk een extra bedrijfspand tot zijn beschikking. Als alles volgens plan verloopt, begint de verbouwing ervan in september. 

Volgens goede traditie heeft Sunmaster ook in 2018 het seizoen ingeluid met de Sunmaster dealerdag. Daarvoor was eind januari op de parkeerplaats voor het bedrijf weer een opstelling met twee tenten gemaakt. Eén tent had een beursachtige inrichting, waar de – vernieuwde – Sunmaster producten werden getoond en waar ook Somfy en Swela zich presenteerden. In de andere tent was ruimte voor ontmoeten, eten en drinken en muziek om het succesvolle seizoen 2017 uit- en het komende – hopelijk even succesvolle – seizoen in te luiden.

Sunmaster

Sunmaster

Er viel best wel iets te vieren, want directeur Chris Kollen van Sunmaster kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen als hem gevraagd wordt hoe het jaar 2017 voor het bedrijf was. “Heel erg goed! Boven verwachting! Het gaat natuurlijk beter in de markt door de oplevende economie en het aantrekken van de bouw. Bovendien is het Nederlandse zonweringlandschap opgeschud. We hadden dus wel een plus verwacht, maar de werkelijkheid overtreft onze verwachtingen. En de vooruitzichten voor 2018 zijn ook weer goed. Veel optimisme dus.”

De voorspoedige ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat Sunmaster inmiddels uit zijn jasje is gegroeid. “Daarom gaan we uitbreiden”, aldus Kollen. “We hebben extra ruimte nodig, in de eerste plaats om onze productie te kunnen uitbreiden. Verder hebben we meer ruimte nodig voor opslag en voor de afhandeling van orders die klaar en gecontroleerd zijn en uitgeleverd moeten worden naar onze dealers.”

Sunmaster gaat in het najaar uitbreiden in een aangrenzend pand dat per 1 januari is vrijgekomen. “Dit seizoen moeten we het dus nog doen met ons huidige pand”, aldus Kollen. “In september gaan we verbouwen en de productie en de logistiek opnieuw inrichten om klaar te zijn voor de toekomst. In 2019 bij onze volgende dealerdag moet alles klaar zijn en moeten we onze dealers in een volledig nieuw ingerichte fabriek kunnen rondleiden.”

Nieuw!
Sunmaster heeft voor het seizoen 2018 enkele nieuwe producten in het assortiment opgenomen. In het screenprogramma zijn twee vierkante kasten aan het assortiment toegevoegd. In het zipscreenprogramma kan nu ook voor een vierkante (Carré) en afgeschuinde (Square) kast 85 worden gekozen. Verder is aan het screenprogramma een nieuwe klikgeleider toegevoegd. Het deksel ervan wordt zonder schroeven gemonteerd, waardoor de geleider fraaier oogt.

“We hebben ons voor 2018 geconcentreerd op detailverbeteringen”, aldus Kollen. “Zaken zoals de klikgeleider, waardoor producten er gewoon mooier uitzien. Maar ook kleine productverbeteringen, bijvoorbeeld om het montagegemak te vergroten. In 2019 hopen we weer met een aantal nieuwe producten te komen. Dat zal dan op het gebied van de terrasschermen zijn. Daar zijn we nu al druk mee bezig. Verder kan ik er nog niets over zeggen. De markt moet zich maar laten verassen!”

Sunmaster

Sunmaster

Dealerconcept
Sunmaster is ook intensief bezig om zijn Premium dealerconcept verder uit te rollen. “We hebben daar op de dealerdag verder geen aandacht aan besteed, maar het speelt wel”, aldus Kollen. “Natuurlijk zijn alle dealers ons even lief, maar – dat hebben we het vorig jaar ook al gezegd – we streven naar meer commitment. We willen graag intensiever met onze dealers samenwerken, ook in het uitdragen van het merk Sunmaster. Het Premium dealerconcept is daar een manifestatie van. Inmiddels hebben we al een mooie groep dealers om dit concept in 2018 samen met ons op te starten en goed neer te zetten.”

“We zitten in een positieve flow en willen samen met al onze klanten doorgroeien naar een hoger niveau”, besluit Kollen. “We gaan straks op de R+T in Stuttgart goed om ons heen kijken hoe de markt zich ontwikkelt, we gaan onze fabriek klaarmaken voor 2019 en we gaan de banden met onze dealers aanhalen. Doelstellingen voldoende voor 2018!”

Tekst:Thijs Pubben    Beeld: Sunmaster