Renson één van de duizend meest inspirerende EU-ondernemingen

Onlangs zijn de snelst groeiende en meest dynamische mkb-/kmo-ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa in de bloemetjes gezet. “Renson is er trots op dat het door de London Stock Exchange Group is uitgeroepen tot één van de duizend meest inspirerende bedrijven van Europa”, aldus CEO Paul Renson van het bedrijf. “Deze erkenning zie ik als een beloning voor het harde werk van elk van onze negenhonderd medewerkers in de afgelopen jaren.” 

Renson was één van de dertig Belgische bedrijven die uit de 23 miljoen Europese ondernemingen werden geselecteerd. “Deze prestigieuze erkenning betekent dan ook veel voor ons”, reageert Paul Renson. “Het bewijst dat we door onze focus op innovatie en internationale groei op het juiste spoor zitten. Met meer dan tien procent van onze medewerkers actief in onderzoek en ontwikkeling zijn we zeer toekomstgericht bezig. Door onze focus op ventilatie, zonwering, outdoor living en gevelbekleding willen we mensen de best mogelijke binnen- en buitenbeleving bezorgen.”

Om tot de laatste groep geselecteerden in de verkiezing te kunnen behoren, moesten de genomineerde ondernemingen op z’n minst continue groeicijfers over de laatste drie jaar kunnen voorleggen. Daarnaast moesten ze ook op het vlak van visie en aanpak duidelijk boven hun concullega-bedrijven uitsteken. Volgens de London Stock Exchange voldeden duizend bedrijven aan deze voorwaarden. Daarmee heeft de Stock Exchange tevens de sectoren en trends benoemd die volgens haar de toekomst van de Britse en Europese economieën mee zullen bepalen.

Als trendsetter in zonwering is deze erkenning een bevestiging voor Renson dat het bedrijf op de goede weg is. Dat bewijzen ook de innovatieve oplossingen die het de laatste jaren heeft gepresenteerd. Zo won de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen recent nog de Z&R Product of the Year Award, de German Design Award, de Franse Trophée de ‘linnovation d’Equip’baie en de Iconic Award (Duitsland).

Valdis Dombrovskis, Europees commissaris voor de Euro en Sociale Dialoog, constateert dat Europa behoefte aan meer snelgroeiende en innovatieve ondernemingen. “Ze zijn de ruggengraat van onze toekomstige economische ontwikkeling en jobcreatie. Daarom is het een van mijn prioriteiten om deze dynamische mkb-/kmo-bedrijven gemakkelijker toegang te geven tot financiële middelen om hun groei verder uit te bouwen.” Xavier Rolet, Chief Executive van de London Stock Exchange Group, voegt daaraan toe: “Als Europa een duurzame economische toekomst wil, moet het absoluut de motor van zijn economische groei en de enige bron van potentiële jobcreatie blijven steunen. En dat zijn die 23 miljoen mkb-/kmo-bedrijven.”