Red Dot Award voor Renson Linarte én Panovista max

Design gevelbekleding en hoekzonwering in de prijzen

Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max hoekzonwering van Renson dragen voortaan het Red Dot Product Design label. Beiden werden door de Red Dot jury geprezen om hun kwalitatief hoogstaand design en unieke concept.

De individueel combineerbare aluminium profielen zorgen er voor dat een Linarte-gevel niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook eindeloos personaliseerbaar is. De jury loofde dat  het design – met de focus op flexibiliteit en makkelijke integratie van toebehoren – vooral een creatieve gevelbekleding oplevert. Invullingen met led strips of houten inserts en de mogelijkheid om buitenstopcontacten, -kraantjes en zelfs een videofoniesysteem naadloos te integreren, maken van elke Linarte-gevel een functionele en unieke eyecatcher.

DankzijPanovista Maxzijn ook grote glas-op-glas hoekramen of hoekschuiframen voortaan perfect uit te rusten met doekzonwering zonder storende kabels of geleiders op de hoek. De 2 doekdelen worden aangedreven door 1 motor en ritsen op de hoek in elkaar bij het neerlaten. Zelfs met deze windbestendige (tot 90 km/u) buitendoekzonwering neergelaten blijft het panoramisch zicht optimaal behouden, terwijl voorkomen wordt dat de zon de binnentemperatuur ondraaglijk hoog doet oplopen. Naast de hoge graad van gebruiksvriendelijkheid sloeg vooral ook het minimalistische design van de Panovista Max aan bij de Red Dot jury.

“Succes in deze wedstrijd is het beste bewijs van een degelijk design en dito kwaliteit,” looft Professor Dr. Peter Zec (oprichter en CEO van de Red Dot Award) de Red Dot winnaars. “Het bevestigt dat de ontwerpers de noden van hun klanten perfect begrepen hebben.” “We zijn bijzonder trots op deze award,” besluit Paul Renson (CEO Renson). “Het toont inderdaad nogmaals dat we ons als pionier in onze branche kunnen onderscheiden door te innoveren met nieuwigheden die perfect inspelen op de behoeften van de markt.”

Renson