Rainbowsol: ‘Rolluiken Limited Edition uitvoering ook in Sparkling Black’

“In het segment minirolluiken bieden wij alweer enige jaren met succes de rolluiklijn Limited Edition aan”, aldus Robert Bosch van Rainbowsol. “De rolluiken uit deze lijn worden afgewerkt met een structuurlak in antraciet, stargrey, RAL 9007 of in de nieuwe kleur voor dit jaar, sparkling black. “Dit rolluik is speciaal ontwikkeld om de lijn Limited Edition producten te completeren, die helemaal in de exclusieve structuurlak in de genoemde kleuren is uitgevoerd”, aldus Bosch. 

De Limited Edition rolluiken hebben een zware, geëxtrudeerde, driedelige kast en bijpassende geleiders met borstels. Ze kunnen worden uitgerust met drie lamellen in bijpassende kleur. De rolluikkasten uit de Limited Edition serie zijn zowel in een afgeschuinde als een ronde uitvoering leverbaar. “Superieure kwaliteit en uitstraling die het, ondanks het iets hogere prijsniveau, goed doet in het assortiment”, aldus Bosch.

Rainbowsol voert voortdurend verbeteringen in het aanbod rolluiken door, vertelt Robert Bosch. De basislamel voor het type Populair is de MY 442. Daarnaast maakt ook de RS42
(HK 842) van Heroal deel uit van het assortiment. De rolluikkast die Rainbowsol voor zijn hele assortiment rolluiken aanbiedt, heeft een gepatenteerde scharnierverbinding. “Die is niet alleen fraai om te zien, maar ook montagetechnisch erg handig omdat de voorkap in de bovenkap scharniert en er direct in blijft hangen”, aldus Bosch. “Bovendien zijn er door deze bouwwijze geen extra schroeven in de voorzijde van de voorkap meer nodig.”

Rainbowsol heeft vijf verschillende rolluiken in het assortiment. Ze verschillen hoofdzakelijk in de maximaal toepasbare breedte van het rolluik:

• Het basisrolluik Populair is uitgerust met de verbeterde lamel MY 442 die tot 3,80 m breed kan worden toegepast. De gerolvormde, op 45° afgeschuinde kast is leverbaar in tien kleuren, in de kastmaten 150, 165, 180 en 205 mm.
• Het daaropvolgende type is het Heroal RS42 (HK 842) rolluik dat tot een breedte van 3,60 m gaat. Ook bij deze rolluiken weer dezelfde kastkeuze. De lamellen zijn leverbaar in acht kleuren.
• Het derde type is het rolluik met een pantser uit Heroal RS38 (Mini E) lamellen, leverbaar in negen kleuren. De maximale breedte van het RS38 (Mini E) rolluik is 3,80 m.
• Alle minirolluiken kunnen optioneel worden uitgevoerd met een ronde kast en eventueel dito geleiders. Ronde kasten zijn uitsluitend leverbaar in de kastmaten165 en 205 mm.
• Voor de nog grotere oppervlaktes en voor rolpoorten heeft Rainbowsol het Jumbo rolluik. Het heeft een kast van 255 of 300 mm en is leverbaar in zeven kleuren. De speciale, extra stevige geleiders zijn 85 mm breed (gebruikelijk is 53 mm). De stevige en stabiele lamel heeft een dekbreedte van 55 mm en is leverbaar in zes kleuren.