Huisautomatisering direct met een app besturen: Nice maakt integratie met de Apple Homekit mogelijk

Dankzij Nice is het nu gemakkelijker dan ooit om bij thuiskomst een warm welkom te ervaren. De MyNice oplossingen zijn het resultaat van een almaar voortdurende dialoog met de wereld van architectuur en design. Met deze oplossingen wil Nice de hoogste standaarden bieden voor wat betreft prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid en tegelijk integratie met andere gebouwbesturingssystemen mogelijk te maken. 

Nice S.p.A., als leidende internationale speler op het gebied van huis- en gebouwautomatisering, is een van de eerste bedrijven die de Apple HomeKit certification heeft gekregen. Met de slimme interface IT4WIFI is Nice nu volledig geïntegreerd met de wereld van Apple HomeKit. Daardoor biedt Nice nu volledige controle over de automatisering van garagedeuren.

Dankzij de interface van Nice, die verbinding kan maken met de HomeKit technologie, kan de gebruiker zijn garage direct met zijn iPhone of Apple Watch bedienen. Het werkt ter plaatse, maar ook op afstand als de gebruiker van het systeem afwezig is. Voor die laatstgenoemde functionaliteit wordt gebruik gemaakt van de Home app van Apple of van de MyNice Welcome HK app voor de HomeKit van Nice.

Huisautomatisering

De Home app van Apple kan worden gebruikt om alle aangesloten HomeKit applicaties te besturen. Er kunnen zelfs specifieke op de gebruiker gerichte scenario’s mee worden gemaakt, bijvoorbeeld ‘Thuiskomen’, om de garagedeur te openen en de lichten te ontsteken met een simpele aanraking van een iPhone of Apple Watch. Siri maakt het mogelijk om stemcommando’s te gebruiken om een garagepoort te openen of te sluiten. Door de GPS-plaatsbepaling van de iPhone aan te zetten, is het zelfs mogelijk om de applicatie zo in te stellen dat een garagedeur zich opent bij nadering van het huis. Daarbij kan de afstand naar wens worden ingesteld, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft en de gebruiker nooit hoeft te wachten.

In aanvulling op de interface biedt Nice de MyNice Welcome app aan die is ontwikkeld voor Android en iOS om met smartphone en smartwatch hekken en garagepoorten van afstand te besturen. De app maakt het mogelijk om op vooraf bepaalde dagen en tijden voorgeprogrammeerde acties uit te voeren. Ook kunnen regels worden vastgesteld om vooraf vastgestelde acties uit te voeren als zich bepaalde gebeurtenissen voordoen. Bijvoorbeeld: ‘Stuur mij een e-mail als de poort open is’. Dat is mogelijk dankzij volledige compatibiliteit van het systeem met de IFTTT service: ‘If This Then That’, ‘als dit, dan dat’.

De hele lijst van Nice automatiseringssystemen die compatibel zijn Apple HomeKit is te vinden op: www.niceforyou.com/en/it4wifi.

Tekst en beeld: Nice