Geslaagde 18e editie Polyclose

Bezoekers en exposanten kunnen tevreden terugblikken op een geslaagde 18e editie van Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek vorige week in Flanders Expo te Gent.

Polyclose 2018 in cijfers

  • 28.000 vierkante meter standruimte
  • Ruim 270 Europese exposanten; uit België, Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland
  • 13.461 professionele bezoekers uit een 40-tal verschillende landen
  • Meer dan 21% van de bezoekers komt uit Nederland

Design, digitalisering, energiebesparing en veiligheid
Polyclose 2018 bewijst opnieuw dat de sector bijzonder bedreven is in het ontwerpen, uitdenken en vervaardigen van inspirerende en hoogtechnologische vernieuwingen, waarbij techniek en design hand in hand gaan.

De opvallendste trends dit jaar op Polyclose:

  • Exposanten spelen in op de moderne ‘strakke’ architectonische ontwikkelingen, met grote raamvlakken, slanke profielen, onzichtbare scharnieren, verzonken kaders enzovoort.
  • Duurzaamheid, energiezuinigheid en passiefhuismogelijkheden zijn vaste aandachtspunten geworden in het hedendaagse aanbod op Polyclose.
  • De toenemende automatisering en digitalisering van productieprocessenin de raam-, deur- en gevelindustrie zet zich door.
  • Er is een groeiende aandacht voor offline en online toegangscontrole(bijvoorbeeld via smartphone-apps), sleutelloze toegankelijkheid (bijvoorbeeld vingerscan), geïntegreerde veiligheidsoplossingen en inbraakwerendheid.

Exposanten
Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coatings, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevel, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.
Bezoekers
De bezoekers van Polyclose zijn professioneel actief in volgende sectoren: aluminium- & kunststofbewerking, architectuur & studiebureaus, automatisatie & toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen & deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering & rolluiken.
Polyclose 2020

  • Data: van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari 2020
  • Locatie: Flanders Expo te Gent

Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nu al aanmelden via info@polyclose.be