Expositie Somfy Photography Award verlengd

Foto’s tot eind februari in hal station Utrecht Centraal te zien

De tentoonstelling van de Somfy Photography Award in de hal van Utrecht Centraal wordt met een maand verlengd. De expositie zou komende zondag (28 januari) aflopen, maar wegens de belangstelling en waardering van met name treinreizigers zijn de foto’s op de eerste verdieping (het balkon) van de stationshal nu nog de hele maand februari te zien. 

“Het is voor NS fijn om te kunnen zien dat treinreizigers, maar ook anderen, zo’n bijzondere expositie op ons station weten te waarderen”, zegt stationsmanager Andrea Messelink van Utrecht Centraal. “Nu we de tentoonstelling verlengen, kunnen nog meer mensen van de foto’s genieten. Wij willen dat de stationshal niet alleen een plek is om doorheen te lopen, maar ook om op een prettige manier te verblijven. Door het onderdak bieden aan bijvoorbeeld een fototentoonstelling versterken we de aantrekkelijkheid van het station.”

‘My Space, My Place’
Op de expositie zijn foto’s te zien van de tien geselecteerde deelnemers aan de Somfy Photography Award 2018. De fotografen gaven ieder een eigen invulling aan het thema ‘My Space, My Place’. Winnaar van deze wedstrijd werd de Amsterdamse fotograaf Jaap Scheeren met zijn foto ‘In Memoriam’. “Jaap Scheeren roept met ‘In Memoriam’ in één beeld veel vragen op over dood, leven en een nieuw begin”, aldus het juryrapport van begin januari.